Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bozok İlkokulu’nda düzenlenen çalıştaya Eskişehir Anadolu Üniversitesi Araştırma Görevlisi Osman Bağdat ve Eskişehir Bilim Sanat Merkezi Matematik Uzmanı Yasin Memiş katılarak öğretmenlere seminer verdi. 
Çalıştayı yerinde takip eden Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş’ta bir süre uzmanları dinleyerek konu hakkında bilgi aldı. Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, eğitimde kaliteyi yakalamak için eksiklikleri tespit ederek, çalışmalara başladıklarını söyleyerek, Yozgat’ın sayısal alanlarda hayli zayıf olduğunu gözlemlediklerini belirtti.
Saim Kuş, çalıştayın amacının matematik, fizik ve biyoloji alanlarındaki dersleri sevdirmek ve kolaylaştırmak olduğunu ifade ederek, “Bu alanlarla ilgili hem hocalarımız, hem kendi aramızda bilgi alışverişi yaptık ve bu çalıştayı başlattık. Orta okullarda ise fen ağırlıklı derslerde sıkıntı  yaşanıyordu. Biz bu semineri sınıf öğretmenleri ile matematik ve fen hocalarına yönelik yaptık. Sınıf öğretmenlerini işe dahil etmezsek anlamı olmuyor. Sınıf öğretmenleri çünkü temel atıyor ve branş öğretmenlerine teslim ediyorlar” diye konuştu.
SEVGİ ŞART
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, sevilmeyen bir işte başarılı olmanın mümkün olmadığını ifade ederek, önce ilgili alanı ve dersi sevmek gerektiğini hatırlattı ve müdürlük olarak bu alanlarda çalışma yaptıklarını söyledi. Saim Kuş, “Bizim temel eğitim bölümü olarak ifade ettiğimiz ilkokul ve ortaokulu kapsayan birimlerimiz bunun çalışmasını yaparak, bu şekilde çalıştayı başlattık. Buradaki hedefimiz fen ve matematiği çocuklara sevdirmektir. Hem üniversite hocalarımızın yeni bilgileri, hem öğretmenlerimizin  kendi metotlarıyla bunları birleştirmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

İDDİAMIZ BÜYÜK
Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, akademik anlamda kaliteyi yakalamak amacıyla başlatılan bu çalıştayın  ilerleyen dönemlerde sonuçlarını göreceklerini belirtti. Saim Kuş, Nisan ayında yapılacak TEOG sınavında sonuçların farklı olacağı iddiasında bulundu ve “Eğitimde iki üç ay çok iddialı bir rakam. Bunun en azı sekiz yıldır ama biz böyle bir iddia ortaya koyduk.
Akademik başarıda bir tane net bile illerin on basamak aşağı veya yukarıya çıkmasına vesile oluyor. Bizde inşallah Yozgat olarak bu sıçramayı yapacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim