Bir dönem, İleri Gazetesi Yazıişleri müdürlüğü görevini de yapan Saygı Öztürk, adeta kitap yayınlama makinası gibi çalışıyor.
Belgelerle 28 Şubat, Son Babalar, Okyanus Ötesindeki Vaiz, MGK, Taşeron Mesih, Ölüm Kuyuları, 33 Kurşun, İsmet Paşa'nın Kürt Raporu, Kırcı, 5-6-2 Tamam Reis, Madalyalı Mahkum, Sınır Ötesi Savaşın Kurmay Günlüğü, Apo Olayının Perde Arkası, Madalyalı Mahkum, Devletin Derinliklerinde, Belgelerle Ergenekon, Örgüt Pazarı, Kırmızı Klasör, Kozmik Odanın Esrarı kitaplarından sonra Saygı Öztürk 19. Kitabını da yayınladı.
Gazeteciliğe merhum gazeteci Nazım Kayhan’ın yanında Yerköy Gazetesinde başlayan Saygı Öztürk Yozgatlının gururu olmayı devam ettiriyor.
Ankara’da Öztürk’ü ziyaret eden gazetemiz sahibi Mükremin Kayhan

“Saygı  Öztürk Yozgat’ın yetiştirdiği ender gazetecilerden bir tanesidir. Belgesiz, araştırması yapılmayan haberlerden hep uzak durmuştur. Türkiye de sözüne ve yazdıklarına güvenilen bir gazetecidir. Yozgatlı olmaktan her zaman onur duyduğundan bahseder, kendisi bizim hep gurur kaynağımız olmuştur. Saygı abiyi 19. Kitabından dolayı kutluyor, 20. Kitabını özlemle bekliyoruz”diyerek Öztürk’ten övgü ile bahsetti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Saygı Öztürk “Kardeşim Mükremin Kayhan’ın benim de Yazıişleri müdürlüğünü yaptığım İleri Gazetesini yaşatmaya devam ettirmesi büyük bir özveridir. Ziyaretinin benim için ayrı bir önemi vardır, bu vesile ile İleri Gazetesi çalışanlarına, okurlarına ve tüm Yozgatlı hemşerilerime selamlarımı gönderiyorum” dedi.
Editör: TE Bilişim