İl Sağlık Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Yozgat Valisi AK Parti Yozgat Milletvekili Avukat Yusuf Başer, Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan, Sanayileşme Daire Başkan Vekili Dinçerbatırbek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, TSO Başkanı Metin Özışık, Milli Savunma Bakanlığından birim müdürleri, Aselsan, Roketsan ve TAİ`den temsilciler, Yozgatlı sanayici ve işadamları katıldı.
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Yozgat Valisi, savunma sanayinin yan ürünlerinin Yozgat`ta üretilmesi konusunda bir siyasi irade oluştuğunu belirterek, "Savunma sanayinin Yozgat ve Sivas`ta kurulması yönünde bugün ilk toplantıyı yapıyoruz. Savunma sanayinin bir yerde kümelenmesini şahsen ben stratejik açıdan doğru bulmuyorum. İstiklal savaşında düşmanlar Polatlı`ya kadar gelmiştir.
    Yozgat`a ise düşman ayağı değmemiştir. Yozgat göç veren ve işsizlik oranının yüksek olduğu yerlerden biridir, bu nedenle savunma sanayi istihdam açısından çok önemli olacaktır. Toplantımıza katılan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
    Daha sonra konuşan Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Yozgat`ın Ankara`ya çok yakın bir il olduğunu ve Savunma Sanayi açısından da stratejik bir konuma sahip olduğunu belirterek, "Yozgat Türkiye`ni tam ortasında yer almaktadır. Yozgat sürekli göç veren illerdendir. Göç vermesinin olumlu yanları da olmuştur ve önemli mevkilerde çok sayıda Yozgatlı görev yapmaktadır.
    Artık göçü tersine çevirmemiz gerekiyor. Bu da savunma sanayide Yozgat`a yapılacak yatırımlar göçü durduracak, ilimizi ekonomik yönden kalkınmasına katkı sağlayacaktır" dedi.
    Özışık daha sonra slaytlarla Yozgat`ın sosyal, ekonomik ve sanayi alanında istatistik bililer verdi.Milli Savunma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sedat Güldoğan`da yaptığı konuşmada savunma sanayi konusunda Yozgat`a ne gibi yatırımlar yapılabilir, Milli Savunma Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konuşmaların ardından savunma sanayinde önemli yeri bulunan Aselsan, Roketsan gibi kurum temsilcileri katılımcılara bilgi aktardı.

Editör: TE Bilişim