Ülkemizde gün geçmiyor ki uyuşturucudan bir genç ölmesin ya da suça karışmasın. Yozgat’ta da her geçen gün kullanımı artan uyuşturucu ile mücadelede Sarıkaya yöneticileri ortaya koydukları gayretle dikkat çekiyor, örnek oluyor!

MÜCADELE İÇİN
BULUŞTULAR


Sarıkaya Gençlik Derneği tarafından düzenlenen “Madde Bağımlılığı” konulu toplantıya Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Garnizon Komutanı Adem Yeleğen, Emniyet Müdür Yardımcısı Tarkan Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri Murat Yıkılmaz, Dursun Tuncer, Abdullah Güngör, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Yıldız, Bozok Üniversitesi Öğretim Görevlisi Abdullah Şengönül, Devlet Hastanesi Müdürü Sancar Ünal, Banka Müdürleri, Eczacılar ve konuyla ilgili kişiler katılım sağladı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Sarıkaya Gençlik Derneği Başkanı Engin Cihangir, henüz hazırlık aşamasında olan uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili başa çıkabilecek projeleri hakkında bilgiler verdi.

AÇIKEL: “SARIKAYA İÇİN BÜYÜK TEHLİKE”

Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel de konuşmasında bonzai ve buna benzer maddelerin Sarıkaya gençliğinin önünde duran büyük bir tehlike olduğunu ifade etti.
Madde bağımlılığı ile ilgili mücadelede ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini söyleyen Başkan Açıkel, bunun için belediye olarak çeşitli projeler gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
Başta gençlerin sosyal ortamlarda kendilerini daha rahat ifade edebilecekleri ortamların oluşmasını sağlayacaklarını, bunların en başında bir tiyatro kulübü kurduklarını söyleyen Açıkel, bu tiyatro kulübünde gençlerin yer alacağını ifade etti. Öte yandan Kaymakamlık, Emniyet, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müftülük gibi kurumlarla iletişim halinde olarak ortaklaşa bir bilgilendirici toplantılar yapacaklarını, bu toplantıların daha çok ailelere yönelik olacağını söyleyen Başkan Açıkel, sorunun temel olarak çözülmesi için ailelerin daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Çeşitli görsel materyallerin daha çok işe yarayacağını belirten Açıkel, madde bağımlılığı ile ilgili mücadelelerini sonuna kadar sürdüreceklerini ifade etti. Daha sonra söz alan Kaymakam Yaşar Dönmez de ilçede yaşanan bu sorunun çözümü için çeşitli çalışmaların yapılabileceğini belirtti. Dönmez, madde bağımlılığının tüm Dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Sarıkaya’da da ciddi anlamda arttığını, bu maddelerin daha kolay ve daha rahat temin edildiğini belirtti.

Bunun önüne geçilmesin de gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi. Bununla mücadele için de temel esas olarak ailelerin ele alınması gerektiğini çalışmaların ailelerin daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı. İlçe Emniyet Müdürü Yardımcısı Tarkan Şahin, toplantıya katılan konuklara bu maddeler hakkında genel bilgiler verdi ve bunun için yapılacak çalışmalar hakkında kısa kısa önerilerde bulundu. Şahin, madde bağımlılığı ile ilgili çok ciddi anlamda mücadele ettiklerini de ifade ederek, bu toplantının daha geniş kapsamlı yapılması gerektiğini ve “Çalıştay” olarak yapılması gerektiğini ifade etti. Toplantıda konuşan diğer konukların ortak görüşleri ise Sarıkaya’nın bu beladan kurtulması için mücadelede sonuna kadar ilerlenmesi gerektiğini, bunun için ellerinden gelen ne varsa yapacaklarını, özellikle annelerin konuyla ilgili daha çok bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade edildi. Toplantıdan çıkan sonucu özetlemek gerekirse bu madde bağımlılığı belasından kurtulmak için tek yürek olundu ve herkes üzerine düşen vazifeyi yerine getireceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim