Yozgat’ta her hafta Salı ve Çarşamba günleri kurulan pazardaki boşluk gözlerden kaçmadı. Marketler arasında başlayan ve özellikle sebze ve meyvede artan rekabet pazarcı esnafını mağdur etti. 
Sebzeciler ve Meyveciler Derneği Başkanı Salih Çavuşoğlu içinde bulundukları durumu özetlemek adına, “Yozgat Belediyesi bize Cumhuriyet Alanı’nda yer versin, bizde Yozgatlı pazarcılar olarak burada iki kamyon ürünü bedava Yozgat halkına dağıtalım” diye konuşarak tepkisini dile getirdi. Salih Çavuşoğlu, pazarcı esnafının en ucuz fiyattan taze ürün sattığına dikkat çekerek, “Bu ürünleri aldığımız  vilayetlere gidin bakın orada fiyatların daha pahalı olduğunu gözlerinizle göreceksiniz” şeklinde konuştu. 
Salih Çavuşoğlu, büyük market önlerinin adeta Pazar yeri görüntüsünde olduğuna da dikkat çekerek, “Bize göre bu marketlerde pazara gelsin ve pazarcı esnafı gibi burada tezgah açsınlar. Diğer türlüsüne izin veren yetkililer bize haksızlık yapmakta” dedi. Uymaz’a destek veren pazarcı esnaflarından bazıları ise ellerindeki ürünleri satamamaları durumunda dökeceklerini ifade etti.

Editör: TE Bilişim