Sarıkaya'nın sevilen esnaflarından Ali Çınar’ın oğlu Veteriner Hekim Şevket Çınar , Çınar Veteriner kliniği adı altında yeni bir iş yeri açtı. Veteriner Hekim Çınar açtığı iş yerinde hayvan sağlığı ile ilgili ilaçların yanı sıra veterinerlik hizmeti de yapacak.
Şevket Çınar, Van 100. Yıl Üniversitesi Veterinerlik bölümü mezunu. Diplomasını alır almaz doğduğu yerde hizmete başlayan Veteriner Hekim Şevket Çınar geçtiğimiz hafta görkemli bir törenle kliniğin açılışını yaptı.
Açılış törenine ; Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Konuklar Kasabası Belediye Başkanı Muammer Çetin, Sarıkaya Ziraat Odası Başkanı Şevki Güngör, Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi  Başkanı Celal Güler, Yozgat Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Faruk Anteplioğlu, Sarıkaya da görev yapan daire amirleri, ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Açılış kurdelesini edilen duaların ardından Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Konuklar Belediye Başkanı Muammer Çetin birlikte yaptı. Yaklaşık 800 kişiye yemek ikram eden veteriner hekim Şevket Çınar gelen misafirlerle tek tek ilgilendi. Çınar açılıştan sonra şu açıklamaları yaptı; "2015 yılında Van 100. Yıl Üniversitesi Veteriner hekimliği Fakültesinden mezun oldum. Üniversitem Van’da olduğundan çok pratik yaptım, yani Van hayvancılığın beşiği sayılır okurken dahi bazı mandıralarda staj olsun kontrol olsun, bu gibi faaliyetlerde epeyce bulundum. Sadece teoride ders almadık bunu pratiğe döktük. Mezun olup ta ilçeme geldiğimde de serbest olarak çalıştım. Şimdi ise ilçeme daha yararlı olabilmek adına kendi kliniğimi açtım. Veteriner ilaçlarının yanı sıra hayvan bakımında kullanılacak tıbbi malzemeleri de kliniğimde bulunduruyorum. Umuyorum ki Sarıkaya çiftçisine ve hayvan yetiştiricilerine faydalı olurum. Açılışımıza katılan, telefon ve mesajla hayırlı olsun diyen bütün büyüklerime, dost ve arkadaşlarıma teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim