Sarıkaya’nın yıllardır süre gelen yeni hastane beklentisi gerçeğe dönüşmese de ismi resmi gazetede yer aldı.

            Sarıkaya  Devlet Hastanesi yanına 2011 yatırım programına alınan  30 Hasta odasından  oluşan hastane için geri sayım başladı.

            5 yıldır Sarıkaya’nın  gündemini meşgul eden yapıldı, yapılıyor, yapılacak, gibi artışmalarla gündeme gelen 30 yataklı hastanesi ile ilgili tartışmalar Resmi gazetenin Sağlık Bakanlığı listesindeki yerini almasıyla son buldu.

            2011 yılı yatırım programı 13 Ocak 2011 tarihinde yayınlandı. 

            Resmi gazetede Sağlık Bakanlı tarafından yeni yapılacak 30 hasta odalı yeni Sarıkaya  Devlet Hastanesi  resmi listede yerini aldı. 

            30 yataklı Sarıkaya Devlet Hastanesinin 2013 yılında bitirileceği belirtilirken,Kadışehri ve Yenifakılı 10 hasta odalı,Boğazlıyan ve Akdağmadeni ilçesi ise  50 yataklı hastane ile resmi listede yerini aldı.

            Mevcut Hastanemizin  uzman doktor ve pratisyen hekim sayısındaki yetersizliği ise devam ediyor. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Banu Gülen Tek’in Tarsus Devlet hastanesine tayini çıkmasının ardından Sarıkaya Devlet Hastanesinde 1 Genel Cerrah (Hariciye Uzmanı),1 Çocuk Hastalıkları uzmanı ve 1 Kulak Burun ve Boğaz uzmanı görev yapıyor.  Kulak Burun Boğaz Uzmanı Arman Tek  ise 1 ay sonra askere gidecek. En az 8 pratisyen hekim olması gereken hastanemizde hala 5 pratisyen hekim görev yapmakta.

Editör: TE Bilişim