Sarıkaya halkının umutlarını bağladığı Yüksek Okulu binasının temelleri hızla yükseliyor. İlçe halkı kurduğu dernekle çalışmalara destek veriyor.
    Bozok Üniversitesi Sarıkaya Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu ana binası temelinin atılması ile ilçe halkının beklentileri heyecana dönüştü. İlçede yapımına başanılan yüksek okul inşaatını yerinde inceleyen Bozok Üniversitesi İnşaat Mühendisliği öğretim üyelerinden bir heyet ana bina temelini inceleyerek tam not verdi. Verilen olurdan sonra beton atma çalışmaları başladı.
    Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez ve Sarıkaya belediye başkanı Ali Osman Erbir Yüksek okul inşaatında bir takım incelemelerde bulundu. Başkan Erbir 600 metre karelik sosyal alanların temelinin bittiğini, 900 metre kare alan üzerine atılan ana bina temelinin 4 katlı binayı taşıyacağını söyledi.
    Erbir; “Geçtiğimiz ay yüksek okul ana binası ihalesini yapmıştık fakat bazı sebeplerden dolayı ihale iptal edildi. Temel sorunlu olduğu için dernek olarak biz yaptırmaya karar verdik. Derneğin aldığı demir ve keresteler vardı hem bunları da kullandık. Betonu da dernek  olarak biz karşılıyoruz. Havalarında güzel gitmesi münasebeti ile işler hızlı ilerliyor. Temeli bitirdikten sonra ana binanın ihalesini tekrar yapacağız. Kurban bayramından sonra derneğimiz tekrar toplanacak o zaman ihaleye mi çıkacağız yoksa dernek olarak biz mi yaptıracağız ona karar vereceğiz. Derneğimizin hesabında şu an 250 bin lira var bu parayı sonuna kadar kullanacağız. Ayrıca ilçe dışında veya Avrupa da oturan Sarıkayalı vatandaşların listesini çıkartıyoruz. Gerektiğinde yüz yüze veya telefonla irtibata gececeğiz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim