Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ilçe halkına tarihi bir çağrıda bulundu. Erbir; “Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir “Yüksekokul’u  hep beraber sahiplenirsek kısa sürede bitecek” dedi.
    Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir yapımı devam eden Bozok Üniversitesine bağlı  Yüksek Okul binası çağrıda bulundu.
    Sarıkaya Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu’nun zemin artı 3 kat olarak tasarlanan derslikler kısmı, idari kısmı ve sosyal tesisler bölümünün su basmanının tamamlandığını hatırlatan Erbir; “Bu çalışma yaklaşık tüm inşaat maliyetinin yüzde 35'ini oluşturuyordu.
    Ayrıca derslikler ve idari kısmın zemin katının betonuda atıldı, buda maliyet olarak büyük bir kısmını oluşturuyor. İnşallah hava şartları müsait olursa inşaatımız hızlı bir şekilde devam edecek.
    Şu anda dernek hesabımızda 83 bin TL var. Ayrıca hayırsever bir vatandaşımız tarafından bağışlanan  yaklaşık 100 dekara yakında tarla var oda satılarak nakite dönüştürülüp yüksekokulumuza harcanacak. Dolayısıyla bu elimizdeki mevcut imkânlarla derslikler ve idari kısmın kaba inşaatını yapabileceğimizi düşünüyoruz.
    Hava şartları müsait oldukça inşallah 645 metre kare inşaat alanı ve 900 metre kare oturum alanı bulunan yüksekokulun zemin artı 3 kat olarak tasarlanan derslikler binamızı haziran ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz” dedi.
MANEVİ DESTEĞİNİZE İHTİYACIMIZ VAR 
    Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir; “Tüm vatandaşlarımızdan yüksekokulumuza yardım talebimiz olacak ama öncelikle Sarıkayalı olup ta ilçe dışında veya ilçe merkezinde ikamet eden Sarıkaya'lı işadamı kardeşlerimize de ulaşıp bir komisyon marifetiyle bu inşaatımızın hızlı bir şekilde devam etmesi için yardım talep edeceğiz. Bunun yanı sıra Pancar, buğday gibi özel durumlarda da halkımızdan yardım talep edeceğiz.
    Bu Zengin insanlarımızın ve tüm halkımızın destekleri ile yapılacak bir eser olacak .Biz burada da, bu eserde de tüm Sarıkaya'lı kardeşlerimizin bir tuzu bulunsun istiyoruz” dedi.
    Yüksekokul konusunda şüpheci yaklaşan insanlar için  ne söylesen ne desen bir faydası yok  diyen başkan Erbir; “İnşaat başlamadan öncede bu iş başlamaz diyenler  vardı ama gördüğünüz gibi kaba inşaatı fiziken yüzde 30-40'lar seviyesine gelmiş durumda.Zaten Üniversite senatosundan ve YÖK'ten  Sarıkaya'ya bir yüksekokulun çıkmış olması bile bence bu işin biteceğine delalettir. İşin en zoru ilçemize böyle bir yüksekokul kararının aldırılmasıydı.Bunlar tamamlandı ve şimdi temelini atıp birinci katını çıkıyoruz,gerçekleşmemesi için hiçbir sebep yok. Başta bizler bu işe sahip çıkarsak ki çıkıyoruz bu bizim görevimiz sonra Sarıkaya'lıyım diyen ve bu eserin burada yapılmasını isteyen her kardeşimiz için söylüyorum yani zerreyi miktarda olsa katkıları olursa hiç maddi imkanı olmayan insan içinde  manevi desteği olursa o bile yeter bize. Bir atasözü var “Gölge etme başka ihsan istemem” O tip insanlar gölge etmese yeter” diye konuştu.
    Erbir; “Bu Yüksekokul ne Sayın milletvekilimizin gayreti ile ,ne belediye başkanının nede sayın kaymakamımızın gayreti ile tek başına olacak bir şey değil hep beraber sahiplenirsek Sarıkaya'lı olarak kısa sürede bitecek,  böyle güzel bir esere ilçemiz kavuşacak. Bu yatırım defalarca konuşmalarımızda ifade ettiğimiz gibi özellikle 4 yıllık uygulamalı Fizik tedavi ve rehabilitasyon yüksekokulu olması dolayısıyla ilçemizin çehresini değiştirecek yani Tarım  sektöründen belki de daha öne geçecek bir yatırım oluyor.
    Biz bugün yarın için veya üç beş yıl sonrasını düşünerek  böyle bir eserin planlamasını yapamayız. Yüksekokul'a 159 dekar(150 bin m2)  tapulu bir arsayı üniversitemize yüksekokul yapımı için tahsis ettirdik. Böyle bir arsayı şehrin merkezinden vermek mümkün değil. Burda böyle bir arsanın oluşu ilçemiz adına büyük bir avantaj iyiki böyle bir yerde hazine arsası varmış. Bu 159 dekarın dışında arsanın  4 kenarında koruma bandı diyebileceğimiz yeşil alan var. Onla birlikte 20 dekara yakın bir alanı üniversitemize yüksekokulumuza tahsis ettik” diye konuştu.
    Başkan Erbir şöyle konuştu: “Sarıkaya Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Yüksekokulu tek bir bina ile bitmiyor, bunun çevre düzeni, sosyal tesisleri ve uygulamalı bir hastanesi var. Yüksekokul arazisi coğrafi olarak şehrimize hakim güzel bir nokta böyle bir arazinin varlığı gerçekten bir şans ilçemiz adına ben çok seviniyorum.Arazinin mülkiyetinin kamu adına hazineye ait olması ayrıca bir şans oldu, şahıs arsası olsaydı bu kadar arsayı almakta vermekte gücümüzü aşardı ama kamu arazisi olduğu için kamudan kamuya tahsisler bedelsiz oluyor böyle bir avantajımızda var dolayısıyla yüksekokul yeri uzak değil diğer illerde ve ilçelerde yüksekokullar merkezin çok dışında, en yakın bizimki.
    Burası içindeki yolları ile birlikte 700 dekar (700 bin metrekare bir tarlaydı.2004 seçimlerinden sonra geldiğimizde imar çalışması yaparak imarımız içerisine aldık.Tabi imar içerisine alınca içerisinde yollar,parklar,cami yerleri ve okul yeri planlanıyor mecburen. Şu an 120 dekarını 1.Etap ve 2.Etap Tokiye tahsis ettik. 200 dekara yakın alanı Yüksekokula,60-70 dekar alan Sera tesislerine tahsis edildi.şu anda da 350 dekar (350bin metrekare alanı özellikle termal turizm yatırımcılarına tahsis edilmeye hazır vaziyette.Toki evleri ve üniversite alanı arasında bu alan buraya da güzel bir termal otel yapılmasını bekliyoruz.”
Editör: TE Bilişim