Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Sarıkaya ziyareti sırasında incelemelerde bulunduğu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu’nun yeni eğitim yılında kapılarını öğrencilere açacağı belirtildi.
Bozdağ, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada yüksekokulun 2015-2016 eğitim öğretim hayatında öğrenci alımına başlayacağını söyledi.
Bozdağ, şunları kaydetti: “Bozok Üniversitesi, Yozgat’ın eğitim, kültür ve bilim hayatı açısından son derece önemli bir eserdir. AK Parti hükümetleri döneminde Yozgat’ımıza pek çok önemli eser kazandırdık. Ama sorarsanız Yozgat’a kazandırdığınız en önemli eser ne diye? Ben tereddütsüz Bozok Üniversitesi derim. Bozok Üniversitesi, Başbakanımızın Yozgat’a kazandırdığı en önemli eserdir. 2006 yılında Bozok Üniversitesi kurulduğu zaman imkanları çok azdı, bölümleri de azdı, öğrenci sayısı da azdı. Bugün geldiğimiz noktada sekiz yıl içerisinde Bozok Üniversitesi’nin 3 binlerde olan öğrenci sayısının 11 bin 500’lere ulaştırdık. Öte yandan, öğrenci bünyesi ve diğer personel sayısının da katlandığını görüyoruz. Tıp fakültesi ve hastanesi açıldı, ilahiyat, eğitim ve ziraat fakültesi faaliyete geçti. Pek çok yeni fakülteleri üniversitemize kazandırdık. Tabi üniversitemizin ilçelere yayılması konusunda da adımlar atıldı” dedi.
Yerköy’de Adalet Yüksekokulu, Boğazlıyan’da da bir yüksek okulun faaliyete geçtiğini anımsatan Bozdağ; “Kadışehri’nde meslek yüksekokulu faaliyete alındı, Sorgun’da meslek yüksekokulu faaliyete alındı, Akdağmadeni’nde vardı ve şimdi de Sarıkaya’da meslek yüksekokulunu faaliyete alıyoruz. Gördüğünüz gibi burada meslek yüksekokulu olarak hizmet verecek bina tamamlanmış durumda. Şuanda binamız bitmiş durumda ama öğrenci alma konusunda yapacağımız işler var. Rektörümüzle de konuştuk, inşallah 2015 – 2016 eğitim öğretim yılında burası öğrenci kabulüne başlayacaktır. Sarıkaya’mız için son derece önemli bir gelişme ve bu işin başlangıcı olacaktır. Hayırlı olsun diliyorum. Tekrar emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim