Sarıkaya'da yapımı planlanan Yüksek Okul için kaba inşaat ihalesi İlçe Kaymakamının huzurunda yapıldı.
    Sarıkaya'da TOKİ konutları civarında yapılacak olan Yüksek Okul binasının ihalesi Sarıkaya Kaymakamlığı toplantı salonunda 4 firmanın katılımı ile yapıldı.
    Sarıkaya Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği yöneticileri, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Dernek Başkanı Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ve firma yetkilileri hazır bulundu.
    Açılan teklif mektuplarında Proje Şartnamesine uygun olmak üzere 4 katlı binanın kaba inşaat işçiliği, en uygun fiyatı 330 bin TL ile Bakar Nakliye Zahire Oto.İnş.Taah.Ltd.Şti verdi. İşin başlangıç tarihi 18 Ekim 2010, bitiş tarihi ise 200 gün olarak belirlendi.                                             
    Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez; “Dünyada Sanayi dışında iki tane ticari alan var bunlardan biri Turizm diğeri de Eğitim” dedi.               
    Yüksekokul'un Sarıkaya tarihinde  dönüm noktası olduğunu ifade eden Kaymakam Yaşar Dönmez “Sarıkaya Uygulamalı Fizik tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu üç aşamada yapılacak. Ana bina 600 m2 üzerinden 4 kat ,yanında 3 kat sosyal tesis ve yan tarafında ise  Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon  hastanesi.
    Bu üçünün maliyeti yaklaşık 12 Milyon lira civarında. İlk etapta ana bina için elimizdeki maddi imkanlar yeterli. Yüksekokul'a Bozok Üniversitesi Rektörü ve senatosu çok olumlu bakıyor. Üniversitenin gözü kulağı Sarıkaya'da,bunu iyi değerlendirmek lazım. Hep beraber Yüksekokulu gelecek yıl bitireceğiz  bundan daha iyi hizmet olmaz. Yüksekokul Derneğimize toplam 450 bin lira destek sağlayan sayın vekilimizin sayesinde bu çalışmalar devam etmektedir ancak Sarıkaya'dan çıkmış vekilimize Sarıkaya halkının teşekkür etmesi  gerektiğini düşünüyorum. İlçemiz bu işlerde zayıf kalıyor” dedi.                       
    Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ise Sarıkaya'nın bu işe sahip çıkması gerektiğini belirterek hayırlı bir hizmet Belediye olarak tüm imkanlarımızla desteğimizi veriyoruz. Yüksekokul derneği başkanı olarak desteğinden dolayı ayrıca sayın kaymakamımıza teşekkür ederim” dedi.

Editör: TE Bilişim