Sarıkaya Devlet Hastanesi’nin C kategorisine geçmesinin ardından uzman atamaları yapılmaya başladı. Dâhiliye uzmanı, göz uzmanı, iki adet diş hekimi, kadın doğum uzmanı ve Çarşamba günleri görev yapan hastanede diyetisyen ile yeni ataması yapılan anestezi uzmanı ve çocuk sağlığı hastalıkları uzmanı ataması yapıldı. Öte yandan hastanede tam teşekküllü laboratuar sayesinde bütün tahliller ve bazı ameliyatların Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde yapıldığı bildirildi.

İKİ UZMAN ATAMASI

Çocuk Sağlığı ile Anestezi Uzmanı atamaları ile hastanede doktor açığına büyük oranda takviye yapılmış oldu.
Sarıkaya Devlet Hastanesi’ne yeni atanan Anestezi Uzmanı Ayşegül Keten, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden mezunu. Yaklaşık üç aydır hastanede hizmet veren Keten, Sarıkaya Devlet Hastanesi’nde ilk defa açılan poliklinik hakkında bazı bilgiler vererek şunları ifade etti: “Anestezi ve Ağrı Polikliniğimiz, ameliyata girecek hastalarımızın değerlendirilmesine, 18 yaş üzeri hasta grubunun kas, bel, sırt, diz, kemik ağrılarının değerlendirilip tedavi edilmesine bakmaktadır.”
Öte yandan Sarıkaya Devlet Hastanesi Çocuk Sağlığı Uzmanı Ceren Yılmaz da açıklamasında Behçet Us Çocuk Hastanesi’nden uzmanlığını alarak ilçemizde 30 Mayıs tarihinden itibaren Sarıkaya’da göre yapmaya başladığını söyledi.
Yılmaz, polikliniği hakkında şu bilgilere yer verdi: “Polikliniğimiz, 0-18 yaş arası hasta grubu ile ilgileniyor. Sağlıklı çocuk izlemi, çocukların büyüme ve gelişme takibi, çocukluk çağında görülen hastalıklara yönelik bakım hizmetleri vermektedir.” Dedi. Bir diğer husus ise, yapımı devam etmekte olan ve bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan Sarıkaya Devlet Hastanesi’nin yeni binasındaki çalışmalar son hızla devam etmektedir. Yeni yapılacak olan hastane ile birlikte ve gelen uzman doktorlar sayesinde ilçemizden bir başka il ve ilçelere muayene olmak için gitme derdinden kurtulmuş olacağız. Bu da vatandaşımızın parasının cebinde kalması demektir. Bununla birlikte ilçemizde yeni hastanenin yapımının ardından çevre ilçe ve köylerden de hastalar, tedavi olmak için Sarıkaya’ya gelecek ve bu da ayrı bir ekonomik katkı sağlayacak. Uzman doktor atamalarının ise yeni hastanenin bitimiyle birlikte tamamlanması bekleniyor.”

Editör: TE Bilişim