Sarıkaya Belediyesi Kasım Ayı olağan Meclis Toplantısını Meclis salonunda Belediye Başkanı Ali Osman Erbir Başkanlığında yapıldı. Toplantı meclis salonunda Belediye Başkanı Ali Osman Erbir Başkanlığında 15 Meclis üyesinin tamamının katılımı ile yapıldı.
    Gündemin ilk maddesi İller Bankası tarafından yapılan Revize İmar Planının onaylanması oldu.
    Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir; “İmar Komisyonumuz 5 gün içerisinde  çalışmasını tamamlayacak Pazartesi günü meclisimizin bilgisine gelecek yeni imar planları tekrar görüşüldükten sonra eksiklikleriz neyse rapor edilip askıya çıkarılacak askıda vatandaşın itirazları değerlendirilecek askı süresi tamamlandıktan sonra onaylanarak yürürlüğe girmiş olacak” dedi.   
    İkinci gündem maddesi 2011 yılı tahmini bütçesi ele alındı 14 milyon 255 bin lira olarak tahmin edilen gelir ve gider bütçesi meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. Mecliste gündem dışı görüşülen Sarıkaya'da ruhsat harçları diğer ilçelerde daha düşük alındığı söylenildi.
    Başkan Erbir; “Diğer ilçelerin ne yaptığını bilmiyoruz önemli olan falanca yerin ne yaptığından ziyade doğru olan neyse onu öğrenmemiz lâzım. Bir yer kendi yorumu ile ilgili yanlış uygulama yapabilir ama doğrusu neyse bizde onu yapmalıyız önceki sene gelen meclisimize fiyat artırımları ile ilgili artırımda biz belediye meclisi olarak hep alt sınırları baz aldık.
    Bundan 7 yıl önce 100 metre kare inşaat ruhsat harcı için belediye'ye bin 500 TL verirken Devlet çıkardığı yeni yasa ile tavan ve taban fiyatı belirledi o yüzden hiçbir ilçe'nin belirlenen tavan ve taban fiyatından aşağıya karar alamaz o yüzden bizdeki 100 metre kare tek katlı bir bina yasa gereği belediyeye ödeyeceği ruhsat harcı 341 bin TL alınmaktadır. Yaptığımız araştırmada Sorgun 653,25 TL, Akdağmadeni- 677,72, Yozgat'ta ise 722,00 TL olarak alınmaktadır” dedi.
    Diğer İlçelerde baz alındığı zaman Sarıkaya İnşaat ve ruhsat harcı olarak diğer ilçelerden düşük olduğu gözlendi. Belediye meclis toplantısına misafir izleyici olarak katılan Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Abdulbaki Odabaşı Sarıkaya'nın ufkunun değişimi için mülkiyeti Muharrem Günal ve Sabri Eryılmaz'a ait olan 1900 metre kare arsa üzerine Kayseri parkın benzeri olan iş merkezinin yapılabilmesi için Belediye Başkanı Ali Osman Erbir'den talepte bulundu. 4 kat olarak inşa edilecek İş Merkezinin resimli tanıtımı Belediye Başkanı ve Belediye meclis üyeleri tarafından büyük beğeni topladı. Sarıkaya'nın Merkezine yapılacak olan böyle bir işyerinin Sarıkaya'da ciddi manada işyeri sıkıntısını çözeceği ön görülüyor.
    Toplantı sonunda Başkan Ali Osman Erbir Üyelerine teşekkür ederek, Kasım ayı ikinci oturumunun 08 Kasım 2010 tarihinde saat 10.00 da yapılacağını belirterek oturumu kapattı.
Editör: TE Bilişim