Sarıkaya’nın başarılı ve genç belediye başkanı Ömer Açıkel, gerçekleştirdiği hizmetlerin yanı sıra tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtılmasına katkı sağlayacak ‘Sarıkaya Masal Gibi’ projesi ile de dikkat çekiyor. Projenin Sarıkaya Mehmetoğulları Thermal Resort’ta yapılan programı göz doldurdu. 
Programa Vali Kemal Yurtnaç’ın yarı sıra, İl Jandarma Alay Komutanı Selçuk Yıldırım, İlçe Kaymakamı Yasin Özcan, belediye başkanları, ilçe yöneticileri ve proje ekibi katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program proje ekibi adına Şakir Açıkgöz’ün slayt gösterisi ile başladı. Daha sonra Genel Yayın Yönetmeni Emrah Açıkgöz, proje aşaması ve detayları hakkında bilgi verdi. Ceylin’in seslendirdiği ‘Sarıkaya Masal Gibi Şarkısı’ ilgiyle izlendi. 
Daha sonra bir konuşma yapan Sarıkaya Belediye Başkanı Ömer Açıkel, Sarıkaya'nın evlatlarına ve Sarıkaya'yı bilmeyen çocuklara ilçelerini güzel bir şekilde tanıtmak istediklerini ve bunun için de bir masal ekibiyle yola çıktılarını söyledi.

Bu projenin devamının gelmesi temennisinde bulunan Açıkel, "Proje ekibi aylarca çalıştı. Bu projeyi gerçekleştiren ekibimiz de tamamen Sarıkayalıdır. Grafikerinden tutun yazarlarına kadar Sarıkaya'da yaşayan insanlarımız yazdı. Bu masal kitaplarımız ilçemizin tanıtımı için ve çocuklarımızın geçmişini daha iyi bilmesi için önemli bir rol oynayacaktır." diye konuştu.
Vali Kemal Yurtnaç da konuşmasında ilçenin tanıtımı için yapılan projenin aslında Yozgat’ı tanıtan çok önemli bir çalışma olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. 
İlçenin tanıtımı için yapılan bu çalışmayı takdir ettiğini belirten Vali Yurtnaç, “Burada amatör bir ruhla başlayıp profesyonel bir iş çıkartılmış. Bu projeye başlanırken oturulup emek harcanmış ve Sarıkaya’nın tanıtımı amaçlanmış. Bu sadece Sarıkaya’yı tanıtmayacak, Yozgat’ı tanıtacak ve Türkiye’de ilklerden bir tanesi olacak. Yozgat inşallah önümüzdeki dönemlerde önce Türkiye’nin, sonra da dünyanın gündemine gelecek” dedi.

ROMA HAMAMINA HAYRAN OLDUM

 ‘Ben Sarıkaya’ya ilk geldiğimde Roma Hamamını görünce gerçekten hayran oldum’ diyen Vali Yurtnaç, “Biz ilk etapta buraya turist çekmenin derdinde olacağız. Burası gerçekten çok önemli bir değer. Biz Yozgat Valiliği olarak burada yapılacak olan çalışmalara sonuna kadar destek vereceğiz. Şu anda Roma Hamamı’nın mastır planı yapılma aşamasında. Buranın tanıtımında, kazılarında, tesislerinde alt yapısını yapacağız. Bunların planlanması aşamasındayız şu anda. Roma Hamamı civarında kamulaştırma çalışmalarına da başladık. Konu, il genel meclisinden geçti. Çevreyi kamulaştıracağız, kamulaştırdıktan sonra koruma altına alacağız, daha sonra burada ki çalışmalara devam edeceğiz” diye konuştu.  

YOZGAT’IN ALTI BİR TARİH DEPOSU

Yozgat’ın altındaki tarih deposunun gün yüzüne çıkarılması için arkeoloji fakültesinin kurulması gerektiğini kaydeden Vali Yurtnaç, “Yozgat'a derhal arkeoloji fakültesini açmamız gerekiyor. Çorum’da, Hattuşaş’ta civar illerde ne tarih varsa burada da o var. Yozgat’ın altı bir tarih deposu ve bizim bunu gün yüzüne çıkarmamız lazım. Sadece kısa vadede düşünüp buraya turist gelsin, cebimize para girsin diye düşünmeyeceğiz. Dünya mirasına buradaki tarihi kazandıracağız. Bizden önceki medeniyetlerin neler yaptığını öğreneceğiz, ne şekilde yaşadıklarını öğreneceğiz ve kendimize bir yol açıp güzellikleri ortaya çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim