Sarıkaya İlçesi’nde Yaşar Dönmez’in ardından ilçeye kaymakam olarak atanan Yasin Özcan Sarıkaya İlçesi’nin yeni kaymakamı oldu. Görevine başlayan Yasin Özcan, Sarıkaya’da görev yapmaktan memnun olduğunu ve önceki kaymakam Yaşar Dönmez ile tanıştıklarını ve ilçe hakkında kendisinden geniş çaplı bilgi aldığını belirtti.
Sarıkaya’yı Ana-dolu’nun tam ortasında mütevazi ve modern bir ilçe olarak tanımlayan Yasin Özcan “1979 yılında Ankara’da doğdum. İlk, orta ve lise eğitimimi Ankara’da bitirdim. Daha sonra Gazi Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olduktan sonra girdiğim kaymakam adaylığı sınavını kazanarak 2002 – 2003 yıllarında Çankırı Kaymakam Adayı olarak göreve başladım” dedi. 
Kaymakam Yasin Özcan mesleki geçmişini şöyle özetledi. “Daha sonra adaylık döneminde yurt dışı eğitimimi İngiltere’de Leicester Üniversitesinde tamamladım. 
O dönem içerisinde Ankara Kazan Kaymakamlığı’nda Kaymakam Refakatliği görevini, Çankırı’nın Eldivan Kaymakam Vekilliği görevini yerine getirdikten sonra ilk asil kaymakam olarak Giresun’un Güce ilçesine atandım. 
Oradan da Erzincan’ın Kemaliye ilçe Kaymakamlığına atandım. Kemaliye’den Amasya’nın Gümüşhacıköy İlçe Kaymakamlığına gittikten sonra da Elazığ’ın Palu İlçe Kaymakamlığına atandım. Palu’da da görevimiz icabı gerekli çalışmaları yaptıktan sonra Şırnak’a Vali Yardımcısı olarak atandım. 
Şırnak’ta Vali Yardımcısı olarak bir yıl görev yaptıktan sonra da görevim devam ederken İç İşleri Bakanlığı tarafından İngiltere’ye yüksek lisans yapmak üzere görevlendirildim. İngiltere’de de Kamu Yönetimi ve Siyaset Sosyolojisi alanında yüksek lisansımı tamamladıktan sonra yurda döndüm ve yeni görev yerim olan Sarıkaya’ya geldim” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim