Sarıkaya'da temeli atılan Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulu'nu başta esnaflar olmak üzere ilçe halkı sahiplendi. Yüksekokul adımlarına sivil toplum kuruluşlarından ve esnaflardan tam destek sözü geldi.
 Yıllık Uygulamalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokul binasının kaba inşaat İhalesinin gerçekleşmesinden sonra Yüksekokul heyecanı Sarıkaya gündemine oturdu. İlçe esnafı, Sarıkaya'ya bir an önce yüksekokul kurulması için yardıma hazırız mesajı verdi. Esnaf birlikte hareket ederek bir an önce bina yapılması için desteğe hazır.                
Sarıkaya'daki sivil toplum kuruluşları ve esnaflar konu ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdiler. 
Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarlar kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Celal Güler,  tüm Sarıkaya'lılar ve esnaf odası olarak Yüksekokula gereken desteği vererek bir an önce bitirilip teslim edilmesi konusunda el ele verip çalışmaya hazır olduklarını söyledi.           
Güler “Sarıkaya'da tüm sivil toplum kuruluşlarının ve halkın yüksekokula sahip çıkması gerektiğine inanıyoruz. Bu gün İhalesi gerçekleşen yüksek okul binamızın ilçemize kazandırılması hususunda önemli desteklerinden dolayı sayın milletvekilimize ve sayın rektörümüze, derneğin çalışmalarında yüksekokul inşaatının temel atma ve ihalesi aşamasında  her türlü destek ve imkanı sağlayan yönlendiren Sayın kaymakamımız Yaşar Dönmez'e, yüksekokulumuzun yapımının gerçekleştirileceği arsanın okul için tahsis edilmesinde ve hafriyat çalışmalarında çaba gösteren Sarıkaya Belediye Baş-kanı Ali Osman Erbir'e birlikte görev yapan dernek üyelerine destekleri  için sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.
İlçedeki otobüs firmalarından Ses Turizm sahibi Ali Yücelsoy da: “İlçemize 4 yıllık yüksekokul yapılması demek burada en az 500 kişinin çalıştığı bacasız fabrikanın çalışması demektir.Bir ilçenin gelişmesi için sadece fabrika olması yeterli değil, ilçemiz için yüksek okulda bacasız bir fabrika bizler esnaf olarak okulun yapılıp açılması için ne gerekiyorsa maddi ve manevi desteğe hazırız, ilçe halkı olarak hepimiz el birliği içerisinde olursak en kısa sürede bu okulun açılmasını sağlarız. Yeter ki bizler bir bütün olalım" dedi.
Ali Yücelsoy: “İstiyoruz ki daha iyi hizmet eder bizde elimizden geldiği kadar Sarıkayalı olarak vekile gereken neyse gücümüzün yettiği kadar hizmete hazırız. Ayrıca sayın kaymakamımız Yaşar Dönmez, Sarıkaya için elinden geldiği kadar  çok çalışıyor, daha çok hizmet vermek için çalışıyor kendisine de emeğinden dolayı teşekkür ediyorum. Belediye başkanımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Eczacı Erkan Yazır: “İlçemize böyle güzel bir yatırımın gelmesi tabiî ki bizleri de memnun eder, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. İnşallah en kısa zamanda sonuca ulaşılır bu konuda bizim üzerimize düşen bir şeyler olursa bizlerde yapmaya hazırız Sarıkayalı olarak birliktelik olursa iyi olur. Bu konuda Yüksekokul Yaptırma Derneği esnafı ziyaret edebilir, belli günlerde toplantı yapılabilir. Fikir teatisi yapılabilir. Bunlara katılmaktan biz memnuniyet duyarız. Bu işin yükünü çekenler var bunu tabana yaymak lazım Sarıkaya halkını, esnafı, yurtdışında yaşayan insanlarımıza konuyu anlatıp bilgilendirmek lazım. Yardım etmek isteyenler nereye yardım edeceklerini bilmeyenler yönlendirilebilir. Uzun soluklu bir çalışma hemen sonuç alınacak diye bir şey söz konusu değil.
Buna inanmak lazım inanmak zorundayız ki iş bitsin. Onun için başlamak bitirmenin yarısıdır. Bu iş başladıysa bitecektir. Bu tür yatırımlara siyasi bakmamak lazım çünkü sonuçta memlekete yapılan bir yatırım onun için her zaman destekçi olurum siyasi bakmıyorum.
Eczacı Yasin Doğan: “İlçemizde böyle bir yüksekokulun başlangıcının bile olması bence Yozgat'ımız açısından çok büyük bir gelişim. Türkiye'de üniversite ortamının yeni okulların açılması eğitim kalitesinin yükselmesi yaşam kalitesinin yükselmesine bir nevi destek oluyor. İlçemizde de böyle bir atılım olması hem halkımız açısından hem insanlar açısından yeni bir gelişme olması çok güzel tabiî ki bir refah seviyesini yükseltecektir İlçe'de, hem de insanlara karşı güvende artacaktır.
Bu eğitim kalitesinin seviyesinin yükselmesinden dolayı böyle bir katılımın olması bizi çok onur verdi sevindirdi. Böyle bir katkıdan dolayı başta Sayın vekillerimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim.”
İlçede kırtasiyecilik yapan Oktay Aksu: “Aydınlık bir geleceğe daha güvenli adımlar atabilmek için ilçemizde eğitim kapılarını ardına kadar açacak olan Sarıkaya Uygulamalı Fizik Tedavi ve Reha-bilitasyon Yüksekokulu Sarıkaya için  atılmış en büyük adım ve en akıllıca yapılan yatırımdır.  Bizim için önemi oldukça büyük olan böyle bir yatırıma katkılarından dolayı Başta Milletvekilimiz Abdulkadir Akgül Olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederim.”
Üniversitenin bacasız fabrika olduğunu ve Sarıkaya'da büyük ihtiyaç olduğunu da kaydeden Taş-Kar LTD.ŞTİ sahibi Cemalettin Taştan ise “Sarıkaya  esnafı olarak Eğitim yolunda atılacak her çalışmada varız ve destek vermeye hazırız. Sarıkaya'ya ne kadar fazla öğrenci gelirse bizlerde o kadar rahat eder ve ilçemizin ekonomisi canlanır. Onun için de  bu konuda herkesin hassas olması gerekiyor. Yüksekokula kaynak temin çalışmaları kapsamında Kurban derilerini Yüksekokul derneğine bağışlamaya hazırız.Tüm köy,kasaba ve ilçe merkezinden destek sağlanabilir. İlçemize büyük bir katkı sağlayacaktır. Bizde esnaf olarak  üzerimize düşen ne varsa görev almaya görev yapmaya hazırız” dedi.
Terzi Zekeriya Şahan da “Yüksekokulun  Sarıkaya açılacak olması çok iyi oldu hem esnaf açısından hemde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız açı-sından  çok faydalı inşallah  okul açıldığında faydalarını herkes görecek. Projeye ön ayak olan Maddi ve manevi katkı sağlayan vekilimize ve emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.
Günpaş Ekmek Fırını yetkilisi Mustafa Güngör: “Birlik ve beraberlik içerisinde gereken her türlü desteği vermeye hazırız.İlçemiz açısından son derece önemli bir yatırımın adımlarının atılması bizleri son derece mutlu etmektedir. Yüksekokul için büyük çaba sarf eden herkese geçen herkese teşekkür ederim.”
Editör: TE Bilişim