Karataş, hafta sonu üyelerle birlikte Yozgat’a gelerek istifa dilekçesini teslim etti.
AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz’ün belediye başkan aday adayı olmasının ardından yönetim kurulu ile birlikte görevinden istifa etmesiyle başlayan süreç aynı şekilde belediye başkan aday adaylığına talip olan Sarıkaya İlçesi Başkanı Osman Karataş ve yönetim kurulunun istifası ile devam etti.
AK Parti Yozgat Bölge Koordinatörü, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can’ın il başkan adayları ile görüşmek üzere Yozgat’a geldiği Cumartesi günü istifa dilekçesini sunan Sarıkaya İlçe Başkanı Osman Karataş, seçim çalışmalarını daha etkin sürdürebilmek için yönetim kurulu üyeleri ile birlikte görevinden istifa ettiğini söyledi.
Yerine seçilecek ilçe başkanının istediği takdirde eski yönetim kurulu üyeleri ile göreve devam edebileceğini belirten Karataş; “Yerel seçimlerde AK Parti’den Sarıkaya Belediye Başkan Aday Adaylığı müracaatımı yaptım. Bu müracaatın ardından gerek objektif kriterlerde seçim çalışmalarını yürütmek gerekse aday adaylığımı geniş kitlelere duyurmak amacıyla ilçe başkanlığı görevimden istifa ettim. Aynı şekilde istifa eden yönetim kurulu üyelerimle birlikte Yozgat’a gelerek merkez ilçe başkanlığına istifa dilekçelerini sunduk. Sarıkaya’mız ve partimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim