Türk kültüründe önemli bir yere sahip halk âşıklarını buluşturan şölende Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve eşi Gül Düzgün, Vali Yardımcıları Ali Candan ve Yozgat eski vali yardımcılarından Erkaya Yırık, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve türkü sevdalıları konuk olarak katıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda düzenlenen ve yoğun ilgiyle birlikte büyük bir coşkunun hakim olduğu Halk Aşıkları Şöleni, aşıkları temsilen 3 aşığın Vali Düzgün’e “Hoş geldiniz valim” başlığıyla sunduğu atışmayla başlamış oldu. Açışlış konuşmasında Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği Başkanı Turgut Aydın kürsüye gelerek, şölene gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

    Halk aşıkları için unutulmaz bir geceye şahit olduklarını ifade eden Turgut Aydın, gecenin mimarı olarak gördüğünü belirttiği Vali Orhan Düzgün’e “Yiğit Valim” diye hitap etti; şölene Azerbaycan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Yunanistan gibi uluslararası katılımla birlikte yurdun dört bir tarafından 30 ilden katılım olduğunu vurguladı..  Aydın, emeği geçen kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
   
    Halk aşıklarıyla birlikte şairler de seslendirdikleri şiirlerle, şöleni izleyen yüzlerce davetlinin kimi zaman yüreğini kabarttı, kimi zamanda hüzünlü bir yolculuğa çıkardı.
Vali Orhan Düzgün, şölenin sonunda sahneye çıkarak unutulmaz bir gece yaşatan halk aşıklarına çiçek takdim etti. Halk Âşıklarını Kayseri’de misafir etmekten duyduğu memnuniyeti belirten Vali Düzgün, yurt dışı ve yurt içinden gelen halk aşıkları ve şairlere geceye katkılarından dolayı teşekkür ederek, şölenin aynı zamanda halk aşıkları geleneğinin yaşatılması adına büyük önem taşıdığını söyledi.  
  
    Kayseri Valiliği’nin ev sahipliğinde Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Halk Ozanları Kültür Derneği ve Kayseri Şeker Fabrikası’nın katkılarıyla düzenlen Kayseri 2. Uluslararası Halk Âşıkları Şöleni misafirlerin toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.             Yozgat’tan Programa katılan Gazeteci  Şair- Yazar Ahmet Sargın Kayseri 2. Uluslar arası Halk Ozanları Şölenin muhteşem geçtiğini belirterek Kayserili yöneticilere başta Vali Orhan Düzgün olmak üzere Kayseri Halk Ozanları Derneği yönetimine, Kayseri Büyük Şehir Belediye Başkanına, Şeker fabrikası yöneticilerine ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi. Programın sonunda Sargın’a da günün anısına plaket takdim edildi.

Editör: TE Bilişim