Yerköy’de yeni geçim kapısı olarak çilek ve domates projesi hayata geçiriliyor. İlçenin Saray Beldesi’nde ‘Çilek Projesi’ hayata geçiyor.

                Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İlçe Müdürlüğümüz ortaklığında hazırlanan İl Özel İdaresi destekli “Çilek Projesi”  kapsamında; Saray Beldesinde örnek bahçe Yerköy İlçe Tarım Müdürlüğünce hazırlandı.

                Proje kapsamında arazi üzerinde su tutulmasını arttırmak amacıyla kullanılan talaşlar, yanmış hayvan gübresi ve DAP gübresi toprağa karıştırılarak seddeler Yerköy İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından Saray Beldesinde oluşturuldu.

                Yetkiler tarafından yapılan açıklamaya göre, oluşturulan örnek bahçe tesisinde, sulama yapmak üzere damla sulama boruları yerleştirildiğini. Örnek bahçenin Nisan ayı ortalarında fide dikimlerinin hazır hale getirildiğini ifade ettiler.

                Yetkililer, “Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve İlçe Müdürlüğümüz ortaklığında hazırlanan İl Özel İdaresi destekli “Çilek Projesi”  kapsamında; Saray Beldesinde örnek bahçe tesisi hazırlığı geçtiğimiz günlere ilçe tarım müdürlüğümüz tarafından hazır hale getirilmiştir.

                Domateste, Yerköy şartlarına uygun çeşidin belirlenmesi için çeşit denemesi yapılacak olan arazi üzerinde de seddeler hazırlandı, gübreleme yapıldı, damla sulama için borular döşenerek bahçe dikime hazır hale getirildi” dediler.

Editör: TE Bilişim