Sorgun Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, Siyah Kalem Mühendislik inşaat şantiyesinde çıkacak muhtemel bir yangın için tatbikat yaparak, şantiye görevlileri ve işçileri bilgilendirdi. Şantiye içerisinde çıkarılan yangına müdahale sonrasında işçiler uygulamalı olarak bilgilendirildi. Ardından inşaatın ikinci katında yaralı bulunan işçiler itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.
Sorgun Belediye İtfaiye Amiri Celalettin Güngör, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, çıkan yangını söndürdüklerini, ikinci katta yaralı kalan işçiyi kurtardıklarını belirterek, “Yangın söndürme cihazlarının nasıl kullanılacağını buradaki işçi arkadaşların tamamına gösterdik. Çok güzel bir uygulama oldu. İşçiler açısında bilgilendirme amacıyla çok iyi oldu” dedi.
İş güvenliği uzmanı Erdem Harmancı ise, hastane inşaatında yangın tatbikatı yaptıklarını söyleyerek, “Burada farkındalık oluşturmak için işçiler ve çalışanlar açısından güzel bir tatbikat yaptık. Olası yangın durumunda çalışanlarımız ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini öğrendi. Yangını söndürdük. İkinci katta bir yaralımız vardı. Onu kurtardık” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim