Teklif yazısı Yozgat İl Genel Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından incelendi. Komisyon Başkan Vekili Ali Açıkgöz, hazırlanan raporu okudu, mevcut sanayi sitesinin şehir merkezi içerisinde kaldığını, etrafında konutlarının çoğaldığına dikkat çekti. Açıkgöz, konut sitelerinin artması nedeniyle mevcut sanayi sitesinin genişlemeye ve gelişmeye yeterli olmadığına vurgu yaparak, “Yeni sanayi sitesi yerleşim yerine ihtiyaç duyulduğu ortaya çıkmıştır. Yüksek enerji nakil hattının mevcut arazi içerisinde bulunduğu, yeni yapılacak Organize Sanayi Bölgesi yerleşim yerine, hava alanına, çevre yolu yapıldığında yakın mesafeden geçeceği görülmüştür. Çalatlı köyü sınırları içerisinde bulunan mera vasıflı taşınmazlar üzerine küçük sanayi sitesi yapımının kamu yararına uygun olacaktır” dedi.

Yozgat İl Genel Meclisi okunan raporun ardından mera vasıflı taşınmazların kamu yararı gerekçesiyle hazineye tescil edilmesini oy birliği ile kabul etti.

ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

Yozgat İl Genel Meclisi, Bozok Organize Sanayi Bölgesi kurucu ve müteşebbis heyetinde yer alan İl Özel İdaresi’nin 82,5 hissesi Yozgat Belediyesi, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’na devrini onayladı. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Muttalip Aktaş, İl Özel İdaresi’nin Bozok Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasında 600 bin lira harcama yaptığını hatırlattı. Aktaş, “Bozok Organize Sanayi Bölgesi kuruluşunda, ilimiz genelindeki daha fazla kamu kurum ve kuruluşlarının yer alması ile OSB kuruluşunda idari ve mali katkı sağlayacağı, kuruluş aşamalarını hızlandıracağı, kamu kurum ve kuruluşları arasındaki  uyum ve işbirliği ile ilimiz ve ülkemizin üretim, istihdam ve ekonomisine katkı sağlayacağı göz önünde bulundurularak, Yozgat İl Özel İdaresi’nin Bozok Organize Sanayi Bölgesi kurucu müteşebbis heyetindeki yüzde 82,5’lik hissesinden karşılanmak üzere, İl Özel İdaresi’nce bu zamana kadar yapılan 600 bin TL’lik harcamaya hisse oranında iştirak edilmesi ve iştirak bedelinin İl Özel İdaresi hesaplarına peşin olarak ödenmesi durumunda yüzde 17,5 hissesinin Yozgat Belediyesi’ne 17,5 hissesinin Sorgun Belediyesi’ne, 17,5 hissesinin Sorgun Ticaret ve Sanayi Odası’na devrilmesi uygun görülmüştür” diye konuştu.

İl Özel İdaresi’nin hisse devri İl Genel Meclisi’nde oy çokluğu ile Kabul edildi.

Editör: TE Bilişim