Şahin, yaptığı yazılı açıklamada; “Sanayi Sicil Belgesine sahip firmaların, 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 5. Maddesi gereği, bir önceki yıla ait  faaliyetlerini Yıllık İşletme Cetveline kaydedip takvim sene sonundan itibaren ilk dört ay içinde https://sanayisicil.sanayi.gov.tr/ adresine giriş yapması veya Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir” dedi.
Yozgat’ta Sanayi Sicil Belgesine sahip 201 adet firma bulunduğunu anımsatan Şahin, 18 Nisan tarihi itibariyle bu firmalardan sadece 105 adedinin Yıllık İşletme Cetveli bilgilerini sisteme girdiklerine dikkat çekti.
30 Nisan tarihine kadar giriş yapılmaması halinde işletmelerin cezalı duruma düşeceğini vurgulayan Şahin, şunları söyledi:
“30 Nisan 2014 tarihine kadar Yıllık İşletme Cetveli giriş işlemleri yapılmaması halinde işletmelere Sanayi Sicil Kanununun 9. maddesi gereği, 759.00 TL (Yediyüzellidokuz) idari para cezası uygulanacaktır.
Son günlerde bilgi girişi için yoğunluk yaşanacağından, halen giriş yapmamış işletmelerin Yıllık İşletme Cetveli girişlerini  bir an önce yapmaları gerekmektedir.”

Editör: TE Bilişim