Yozgat'ta bir alışveriş merkezinden ikinci kez mama çalmaya çalışan ikisi kadın 4 kişi güvenlik kamerasından fark edilince market görevlileri tarafından kıskıvrak yakalandı.
    Hırsızların sadece mama çalması ve çaldıkları mamaları şalvarında saklayarak marketten çıkarmaya çalışması ise ilginç bir hırsızlık olayı olarak kayıtlara geçti.
    Yozgat'ta bir alışveriş merkezinin 6 numaralı şubesinde yaşanan mama hırsızlığı olayı, merkezin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen elemanlarının uyanıklığı sayesinde yakalandı.
    Sadece markette bulunan mamaları çalan hırsızların suç dosyası bir hayli kabarık çıktı.
    Olay geçtiğimiz hafta içerisinde yaşandı.
    Yozgat'ta 6 şubesi bulunan Gimat Marketler Zinciri'nin 1 numaralı şubesinden 24 Kasım günü marketin bilgi işlem sorumluları tarafından tespit edilen hırsızların, başka bir şubede yeniden ortaya çıkması üzerine uyanık market görevlileri tarafından suçüstü yapıldı.
11 MAMAYI ŞALVARINA DOLDURDU
    İkisi bayan 4 kişi tarafından yapılan hırsızlık mağazanın güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Bir hafta önce marketin 1 nolu şubesinden 5 mamayı çalan 4 kişi aynı marketi ikinci kez soymaya kalkışınca yakalandı.Bir hafta aradan sonra marketin 6 nolu şubesine dadanan hırsızlardan erkekler market içinde gözetlemecilik yaparken kadınlar da hiçbir şey olmamış gibi 11 mamayı çaldığı an güvenlik kamerasına yansıdı. Mamaları soğuk kanlılıkla raflardan indiren iki kadın, giydikleri şalvarın içine 11 mamayı doldurdu. Daha sonra takip edildiklerini anlayan kadınlardan bir tanesinin uyarısı üzerine market içinde bir anlık panik yaşayan kadınlar, kendilerini takip eden market görevlileri tarafından yakalanarak emniyet ekiplerine teslim edildi.
MAMADAN BAŞKA BİR ŞEY ÇALMAMIŞLAR
    Olayı anlatan Gimat Marketler Zinciri Bilgi İşlem Sorumlusu Hakan Uçar, 24 saat MOBESE odasındaki onlarca kamera ile izlenen mağazalarında ilginç bir mama hırsızlığı olayı yaşandığını söyledi.
    Bir hafta önce 24 Kasım tarihinde Gimat-1 Şubesi'nden mama çalan hırsızların 6 nolu şubede ikinci kez tespit ettiklerini söyleyen Uçar;
    “Bir hafta önce 24 Kasım 2010'da Gimat-1 Şubemizde mama çalan hırsızları tespit ettik. 11 tane mama çaldılar. Bir hafta sonra da Gimat-6 Şubemizde tekrar çalarlarken bu şahısları gördük. Kamerada gördüğümüzde mağaza müdürümüze telefon açtık.
    Sonra orada çalan şahısları yakaladık, emniyet güçlerini aradık, ifadeleri alındı.
    Mamadan başka da herhangi bir şey çalmamışlar. İki bayan iki erkekten oluşuyor hırsızların erkeğin biri kaçtı. Emniyet güçlerinde de dosyaları baya bir kabarıkmış, hırsızlık ve değişik suçları varmış” dedi.

Editör: TE Bilişim