Bugün yola çıkacak olan YOŞAYBİR Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri İzmir’de yapılacak toplantıda hem derneklerini federasyon bünyesine katacak, hem de İzmir’de gerçekleşecek şiir dinletisi programında yer alacak.
Uluslar arası şiir şöleni projeleri ve yurt dışı çalışmalarda da görev alarak faaliyet çıtasını yükseltip ilimizi dışarıda temsil eden YOŞAYBİR İzmir’de gerçekleşecek olan etkinlikte de yine farklı bir projenin içerisinde bulunacak. Dernek Başkanı Salim Gülbahçe İzmir’de düzenlenecek etkinlikte Savaş Ünal başkanlığında başvurusu yapılan ‘Avrasya şairler Antolojisi ve Yarışması’adı altında Türkiye’den 500 şairin katılacağı büyük bir eser için de katkı sunacaklarını ve bu eserin Yayın Kurulu’nda görev aldıklarını söyledi.
Söz konusu çalışmayı tamamlayıp eserin yayınlanması dahilinde Dünya Rekorlar Kitabı(Guinness)na da gireceklerini ifade eden Salim Gülbahçe “ Ayrıca yine burada federasyonlaşma çalışmamızı sonlandıracağız ve artık derneğimiz federasyon bünyesine dahil olacak. Böylece federasyon nezdinde yapılacak proje ve çalışmalarımız ile bakanlık desteği de almış olacağız. Bunun dışında yine faaliyet çıtamız yükselmiş olup sadece Yozgat ile sınırlı bir etkinlikte kalmayıp, ulusal ve uluslar arası organizasyonlarda da ilimizi temsil etmiş olacağız” dedi. 
İzmir’deki etkinlikte sadece federasyon çalışmalarıyla kalmayıp gerçekleşecek şiir etkinliğine de katılacaklarını belirten Salim Gülbahçe, Türkiye’nin bütün illerinden katılım gerçekleşecek etkinlikte Yozgat’ı temsilen kendisinin ve YOŞAYBİR Yönetim Kurulu Sekreteri Şair Osman Yüksel’in de görev alacağını ifade etti. Salim Gülbahçe “Dernek üyelerimiz ve yönetim ekibimizle kurulduğumuz günden beri faaliyet çalışmalarımızı geliştirmekteyiz, bugüne kadar yaptığımız dernek faaliyetlerine bundan sonrada daha büyük hedeflerle çalışacağız. Bu çalışmalarımız esnasında bizleri yalnız bırakmayan ve desteğini bizlerden esirgemeyen tüm hemşerilerimize, ilimizin edebiyat ve kültür elçilerine ve destek aldığımız yerel yöneticilere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim