Geçtiğimiz pazar günü Sorgun da Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliğinin de katılımı ile Yozgatlı Aşıklar, Şairler ve Ozanlar, Sorgun Ozanlar Derneğinde bir araya gelerek Yozgatlı Aşıklar- Şairler dayanışma yardımlaşma toplantısını gerçekleştirdiler.
    Toplantıya Yozgat Şairler Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeleri, Sorgun Ozanlar Derneği yöneticileri ile birlikte  İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu katıldı.
    Yıllık çalışmaların değerlendirildiği toplantıda konuşan İl  Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Kültür derneklerinin çalışmalarına yardımcı olduklarını ifade ederek; “Halk kültürünü yaşatan Yozgatlı Şair- yazar ozan derneklerine teşekkür ediyorum, bundan sonraki çalışmalarınız da başarılar diliyor, Birlik ve bereberliğinizin daim olmasını  temenni ediyorum” dedi.
      Sorgun Ozanlar Derneği adına konuşan Soy-Der Başkanı Abdullah Erol da çalışmalarını Yozgatlı dernekleri olarak birlikte yapmayı arzuladıklarını söyledi.
    “İnanıyoruz ki, birlikten kuvvet doğacaktır” diyen Erol; “Bundan böyle Yozgatlı  şairler- yazarlar Ozanlar olarak daha aktif görev  almaya çalışacağız, derneğimizin davetine katılarak bize onur verdiğiniz için hepinize teşekkür ediyoruz” dedi.
    Erol, Yozgatlı Şair-Yazar, Ozan Derneklerinin organizeli çalışmasının daha yararlı olacağını  vurguladı.
    Yozgat Şairler Yazarlar Birliği adına söz alan dernek başkanı Ahmet Sargın, Türkiye geneline yayılan bir çalışma içinde odlularını söyledi.
    Sargın şunları kaydetti: “Halk kültürüne sevdalı insanlarız, bizler kültüre sevdalı kültür elçileriyiz. Bundan böyle daha organizeli, daha aktif çalışmak zorundayız. Biz birlikte güzeliz, birlikte ses getiriyoruz. Yozgatlı şair ozan derneklerinin birlik ve beraberliğini korumalıyız. Bu yöndeki çalışmalarımız devam edecektir.”
      Daha sonra şairler şiirlerini okudular. Aşıklar ve Ozanlar deyişler ve atışmalarla toplantıya renk kattılar.
    Şair eşlerinin de katıldığı birlik ve beraberlik dayanışma toplantısına sazlı sözlü eğlencelerle devam edildi. Çiğ köfte ikramının yapıldığı değerlendirme toplantısından birlikte hareket etme ve  organizeli çalışma kararı çıktı.
     Yozgatlı Aşılar Ozanlar dayanışma ve değerlendirme toplantısında Yozgat Şairler Yazarlar Birliği üyeleri, eşleri  ve Sorgun Ozanlar Derneği üyeleri katıldı. Toplantı geç saatlere kadar devam etti.

Editör: TE Bilişim