İlçe Emniyet Müdürlüğü salonunda Başkomser Bayram Bilen, Merkez Mahalle Muhtarları ve kuyumcuların katılımı ile düzenlenen toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Erdal Tepe, özellikle Kurban Bayramı’nın yaklaşması münasebetiyle hayvan pazarlarında, alım satım esnasında sahte Türk Lirası kullanılarak vatandaşı mağdur edilebileceği düşünülerek, vatandaşların daha dikkatli olmalarını istedi.
    Sahte para ve sahte altın gibi konular hakkında bilgiler aktaran Tepe, Kurban Bayramı’nın yaklaşması münasebetiyle, sahte altın ve para ile hayvan hırsızlıklarında artış olabileceğini belirtti.
    Mahalle Muhtarları, kuyumcular ve vatandaşların sahte para ve altın ile ayrıca şüpheli gördükleri kişileri, ücretsiz 155 Polis İmdat telefonuna ihbar etmelerini isteyen Tepe, besicilerin de bir yılın emeğini kalpazanlara kaptırmasınlar. Bu nedenle aldıkları paraların sahte olup olmadığını mutlaka kontrol etsinler. Biz Emniyet olarak gerekli tedbirlerimizi alacağız. Yine de vatandaşların dikkatli olmasını bekliyoruz. Olumsuz bir olayla karşılaşıldığında da mutlaka 155 Polis imdat telefonuna ihbarda bulunsunlar dedi.
    Paralarda aranması gereken özellikler hakkında da bilgiler aktaran Emniyet Müdürü Erdal Tepe, sahte para ile orijinali arasındaki en belirgin özelliğin paranın kâğıdı olduğunu belirterek, “Orijinal banknot pamuk elyafından yapılırken, sahte banknot, piyasada bulunan normal kâğıttan yapılmakta. Orijinal banknotlarda renkler canlı ve uyumludur. Sahte banknotlarda ise renkler soluk ve uyumsuzdur” ifadelerini kullandı.
    Tepe, sahte altın ve paraya karşı alıcı ve satıcıların mutlaka dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, sorumluluk bölgelerinde denetimlerin artarak devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim