Yozgat Kuyumcular Odası  Başkanı Ali Fuat Fidan fiyat artışına rağmen altına rağbetin devam ettiğini ve kadınların altın günleri geleneğini sürdürdüğünü söyledi.

            Ali Fuat Fidan, yatırım aracı olarak en güvenli aracın altın olduğunu öne sürdü. Altının istikrarlı yükselişinin sürdüğünü belirten Fidan, ''Altından kimse zarar etmemiştir. Altında belli durgunluklar yaşanıyor ama uzun vadede yatırımlarını altında değerlendirenler asla pişman olmuyor'' dedi.

            Küçük altının fiyatının 123 lira, 22 gram altının fiyatının 72,5 lira olduğunu vurgulayan Fidan, şunları söyledi:

            ''Altın genelde kötü gün dostudur. Özellikle kadınlar altına yönlenir. Hem yatırım aracı hem takı olarak kullanırlar. Türk milleti olarak da altını seviyoruz. Son zamanlarda altının kazandırdığını hiçbir yatırım aracı kazandırmıyor. Altın 2010'da yatırımcısına yüzde 30-33 kadar kazandırdı.

            Altının yükselmesine rağmen Türk toplumunda gelenek hale gelen altın günlerine rağbet azalmadı. Fiyat artışına rağmen altın günleri devam ediyor. Çünkü dolar, euro, TL bazından gün yapanlar nakit parayı harcayabildiği için altını tercih ediyor, kadınlar altını bozdurmaya kıyamıyorlar. Hem kendilerini korumuş hem para kazanmış oluyorlar. Hem de iyi bir birikim oluyor. Fiyat artışı altın gününe rağbeti azaltmadı, Türk kadını altından vazgeçmiyor.''

SAHTEKARLARA

DİKKAT

            Yatırımcıları kuyumcu dışında kişilerden altın almaması konusunda da uyaran Ali Fuat Fidan, şu bilgileri verdi:

            ''Çarşıda, pazarda altın satışı yapmak isteyenler var. Ucuza veriyorlar ama sakın ola ki kuyumcuya sormadan kuyumcunun dışında hiçbir şekilde bu kişilerden alışveriş yapmasınlar. Bugünlerde bunlardan kaynaklı çok canı yanan oluyor. Ayarı düşük, kaplamalı mallar olabilir, bu konuda yatırımcı dikkatli olsun.''

            Yozgatlı kuyumcular olarak il geneline hitap ettiklerini de vurgulayan Ali Fuat Fidan, ''Turistlerin hepsi Türkiye'den altın alıyor, bizim ayarımızda kötü bir şey olsa, modelimiz, taşımız kötü olsa kimse buradan altın almaz. Avrupa'ya göre işçiliğimiz ucuz ve kaliteli. İtalya işçilikte iyidir denir ama Türkiye olarak dünyada birinci biziz'' dedi.

Editör: TE Bilişim