Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından 03-09 Kasım Organ Bağış Haftası nedeniyle  “Organ Bağışında Merak Ettikleriniz” konulu panel düzenlendi. 
Yozgat Belediyesi Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter İsmail Kurca, organ bağışının öneminden bahsetti. 
Kurca; “Yaşam boyu kullandığımız bizi yaşatan organlarımızın, öldüğümüzde bambaşka hem de tanımadığımız insanları yaşatmak amacıyla kullanılması ve bu organlardan, bağışlayanların herhangi bir menfaatinin olmaması, kavram olarak gerçek bir bağış olduğu gibi aynı zamanda büyük bir insanlık örneğidir de. 
Bu aynı zamanda insanın yaşama duyduğu saygının da bir ifadesidir. Dünyanın malının dünyada kalacağı bilinciyle, sadece insana has olan ardında bir şeyler bırakabilme, insanlık adına da bir şeyler yapabilme duygusunun da doruk noktasıdır. Belki o anda organları bağışlanan kişi bunun bilincinde olamamaktadır ama zaten tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bu bağış daha ziyade yaşayanları ilgilendiren bir olgudur. Ölen kişinin bağış kartı olsa da olmasa da bağışı yapacak olanlar ölenin yakınlarıdır. Yakınlarının istememe halinde kişinin kendi organ bağışı hiçbir şey ifade etmez.
O nedenle organ bağışı denildiğinde kendimize sormamız gereken asıl soru; kendi organlarımızı bağışladığımız kadar en sevdiklerimizin organlarını bağışlayıp bağışlayamayacağımız olmalıdır ? Görüldüğü gibi bu çok zor bir sorudur. Ama bir Gün organ bekleyen bir yakınımızın olabileceği gibi organını bağışlamak veya bağışlamamak durumunda kalacağımız bir yakınımız da olabilir” diye konuştu. 
Daha sonra kürsüye gelen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, üniversite olarak Yozgat’ta sağlık sektörüne önemli katkı ve kazanımlarda bulunduklarını söyledi. 
Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile halen Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitim veren tıp fakültesi hakkında bilgi veren Uçar, her zaman Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği sağlık kuruluşları ile koordineli olarak çalıştıklarını kaydetti. Organ bağışının önemine değinen Uçar, Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin bu yönde gerekli hassasiyeti gösterdiğini belirtti. 
TİYATROLU ÇAĞRI
Konuşmaların ardından Sağlık Yüksek Okulu öğrencilerin ‘Hayatım hayatın olsun’ isimli tiyatro gösterisi sergiledi. 
Trafik kazasında yaralanan ve hastanede beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın organ bağışı sürecini anlatan tiyatro gösterisinde, organ bağışının yeni hayatların yeşermesine katkı sağlayacağı mesajı verildi. 
Tiyatro oyununun ardından sırasıyla kürsüye gelen Mehmet Duman ‘Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Sistemi’, Avukat Canan Dedebal ‘Organ Nakli İle İlgili Mevzuat ve Yönetmelikler’, İl Müftü Yardımcısı Süleyman Eroğlu ‘Organ Nakline Dini Açıdan Bakış’ konularında bilgiler aktardı. 
Uz. Dr. Cahit Bekir Kayhan’ın oturum başkanlığında gerçekleşen panelde tartışma ve değerlendirme ile sona erdi.
Editör: TE Bilişim