Sokak köpeklerinin korunması ve zarar görmeden toplanmasında hassasiyeti elden bırakmayan Yozgat Belediyesi, yenilediği aracı ile başı boş köpekleri sokaklardan toplayıp modern kafeslerde bakıyor.
    Yozgat’ta bulunan başı boş ve sahipsiz sokak hayvanlarının birçoğunun trafik kazası, açlık ve bakımsızlıktan dolayı ölmesine karşı çalışma başlatan belediye hayvan toplama ekipleri merkezde ve mahallelerde bulunan köpekleri toplamaya başladı.
    Önce ki yıllarda kiralık araç ve az sayıda personelle bu işi yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Başer; “Şehrimizin standartlar içerisinde bir yer olması için yaptığımız çalışmalar devam ediyor. Bunlardan bir tanesi de sahipsiz ve bakıma muhtaç köpeklerin sokaklardan toplanıp belediyemiz hayvan pazarında bulunan sahipsiz havanlar barınağının iyileştirilmesidir.
    Yenilenen aracımız, bu işte uzman veteriner hekim ve personelimizle sokaklarımızda başıboş hayvan bırakmayacağız. Topladığımız hayvanlara barınaklarda sağlıklı bir şekilde bakılıyor. Lokantalardan ve belediyemiz aşevinden artan yemeklerle beslediğimiz hayvanlara ilerleyen günlerde kısırlaştırma aşıları vurulacak. Böylece vatandaşlar sokaklarda başıboş köpek tehditlerini yaşamayacaklar” dedi.
    Sokaklardan sahipsiz ve başıboş köpeklerden temizlenmesi ile değerli ve bakılabilir olan köpeklerinde  bulunduğunu ekleyen Başer, hayvan severlerin barınaktaki köpeklere sahip olabileceklerini ekledi.
Editör: TE Bilişim