Açıklamada Tayfun Şahiner’in Samsun ilinde tedavi altında olduğu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla da vatandaşa yardımlar yapıldığına dikkat çekildi.
Önceki gün ikamet ettiği evin yanması sonucu evsiz kaldığını ve yetkililerden yardım istediğini dile getiren Tayfun Şahiner adlı vatandaşa devletin ilgili kurumlarının yaptığı yardım ve destekler kamuoyu ile paylaşıldı. Vali Yardımcısı Gökhan İkitemur adına yapılan açıklamada: “İlimiz Merkez Eskipazar Mahallesinde Tayfun ŞAHİNER adlı vatandaşımızın kiracı olarak ikamet ettiği evin 25.01.2016 tarihinde belirlenemeyen bir nedenle gece 03.00 sularında yandığı ilgili kurumların tespitleri neticesinde öğrenilmiştir. Bu üzücü olayın akabinde Tayfun Şahiner tedavi görmesi amacıyla ailesi tarafından Samsun İline götürülmüş olup, tedavisi burada devam etmektedir” denildi.
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yerinde yapılan inceleme neticesinde söz konusu yangının akabinde kiracı olarak oturduğu evin ve ilgiliye ait eşyaların kullanılmaz durumda olduğunun tespit edildiği ifade edilen açıklamada şu bilgilere yer verildi: 
“Tayfun Şahiner’ in yerel basınımızda da yer alan haberlere konu olayın akabinde Vakfımıza uğradığı zararın tazmini ya da kalacak yer teminine ilişkin herhangi bir müracaatı olmamıştır. Ancak, ilgili vatandaşımızın 2022 Sayılı Kanun kapsamında 458,00-TL maaş aldığı ve 2015 yılında muhtelif aylarda toplam 1.700,00-TL nakdi ve ayni yardım (kömür yardımı) aldığı belirlenmiştir. 
Vatandaşımızın yaşadığı mağduriyetin giderilmesi cihetinde SYDV Müdürlüğümüzce gerekli yardımların yapılmaya devam edileceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Editör: TE Bilişim