Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı hastane inşaatlarının birçoğunda sona gelindi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kurca, son olarak Kadışehri Hastanesi’nin inşaatını tamamladığını ve hasta kabulüne başladığını söyledi.

Kurca, Yozgat’ın diğer ilçelerinde de yapımı süren hastane inşaatlarında sona gelindiğini ve bir kısmının bu yıl içerisinde diğerlerinin de 2015 yılında hizmete gireceğini belirten İsmail Kurca, inşaat çalışmalarının sona erip söz konusu hastanelerin de hasta kabulüne başladığında Yozgat’ta vatandaşın sağlık hizmeti alımı noktasında çok daha kaliteli ve rahat hizmete kavuşacağını belirtti.

Hastane inşaatları hakkında bilgi aktaran İsmail Kurca Boğazlıyan İlçesi’nde 50 yataklı hastane inşaatının tamamlandığını ve önümüzdeki ay itibariyle hizmete gireceğini söyledi. Boğazlıyan’a inşa edilen modern hastaneyle birlikte özellikle ilçe halkının sağlık hizmeti alımı noktasında Kayseri’ye olan bağımlılığının da son bulacağını ifade etti.

Akdağmadeni’nde de 50 yataklı hastane inşaatı ve Sarıkaya İlçesi’nde de 50 yataklı hastane inşaatlarının devam ettiği bilgisini aktaran İsmail Kurca “Bu hastanelerimizde 2015 yılında hizmete girecektir. Bunun yanı sıra Yozgat Merkez’e inşa edilen 475 yataklı Eğitim ve Araştırma hastanemizde ise inşaat çalışmalarımız sürmektedir. Tüm bu inşaatlar tamamlanıp, hizmete girdiğinde Yozgat Sağlık alanında çağ atlayacak vatandaşlarımız en iyi sağlık hizmetini almış olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilişim