2009 yılında Sağlık Teknikerliği Önlisans mezunlarının da hemşirelik lisans tamamlama programına başvurması için çalışma başlattıklarını hatırlatan Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Latif Karagöz; “Konu ile ilgili 12 Ekim 2009 tarihinde Açık Öğretim Fakültesine bir yazı yazan sendikamız sağlık teknikerliği mezunlarının da lisans tamamlama yapabilmesi gerektiğini detaylı olarak açıklamıştı” dedi.
    Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde gerçekleştirilen hemşirelik lisans tamamlama programına başvuru yapma hakkından yararlanamayan sağlık teknikerliği bölümü mezunlarına bir de müjde veren Karagöz;
    “Bu bölümden mezun olan çalışanların, 5 Kasım 2010 tarihine kadar Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama Ve Araştırma Merkezine (ATAUZEM) lisans tamamlama için başvuru yapmaları halinde lisans tamamlama hakkına kavuşacaklardır.
    Erzurum Atatürk Üniversitesi konu ile ilgili yayınladığı duyuruda bu düzenlemenin yargı kararlan doğrultusunda yapıldığını ilan etmiştir.
    Biz lisans tamamlama mücadelesine başlayıp önemli mesafeler kat ettiğimizde bile hala bu lisans tamamlamanın L'sinden bile haberdar olmayanların bugün ortayla çıkıp Sağlık teknikerliği mezunlarına lisans tamamlama hakkı sağladık. Yaptığımız başvuru sonucunda bu hak elde edildi diyebilmektedirler. Üniversitenin duyurusu gayet açıkken hala bu pervasızlığı sergilemeye devam etmektedirler. Yapmadığı bir işi yapmış gibi gösteren insan biraz utanır, çekinir, sıkılır ama bunlar gayet rahatlar. Çalışanı kendi uydurduklarına inandırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Yani biz çözdük diyenler çalışanları kandırmaktadır.
    Ama çalışanların bunlara itibar etmeyeceğini biliyoruz Örneğin bunların çözdük dediği aylık mahsuplaşma, Bakanla çözdük dedikleri sözleşmeli personel sorunları hala ortada duruyor. Tam gün yasası çıktığında tüm çalışanlara zam yapılacak gibi açıklamaları hala gazete arşivlerinde duruyor. Yani bunların boşa çıkan müjdeler, biz çözdük dedikleri ama alakası bile olamadıkları olaylar saymakla bitmez.
    Onun için bizde fazla bunların boş vaatlerine takılıp ağzımızı kirletmek istemiyor. Tüm sağlık çalışanlarının gerçeğini alenen görmelerini bekliyor, teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim