Kadışehri İlçesi’nde, geçtiğimiz Cumartesi günü açılışı yapılan devlet hastanesi, 2 bin 250 metre kare alan üzerine 10 yatak kapasitesi, Acil Servis ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri ile bölgenin sağlık talebine önemli ölçüde katkı sağlayacak. 
Sağlıkta dönüşüm çalışmaları çerçevesinde Yozgat merkez ve 13 ilçede yürütülen çalışmaların yoğun bir programla devam ettiğini belirten Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Akif Karaaslan; “2 kasım 2011 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 663 sayılı KHK ile sağlık bakanlığı yeniden yapılandırılarak bağlı kuruluş olarak temel sağlık hizmetlerini yürütmekle görevli Türkiye Halk Sağlığı Kurumu oluşturulmuş ve buna bağlı olarak 81 ilde il halk sağlığı müdürlükleri kurulmuştur. İlimizde de 20 Mart 2012 tarihi itibariyle Halk Sağlığı Müdürlüğümüz hizmete başlamıştır. Müdürlüğümüze bağlı olarak il merkezinde hizmet veren halk sağlığı laboratuarımız, 13 ilçe ve merkez olmak üzere toplam 14 toplum sağlığı merkezimiz ve Aydıncık, Çandır, Kadışehri ve Yenifakılı ilçelerinde olmak üzere 4 entegre ilçe hastanemiz mevcuttur” dedi. 
Karaaslan, birinci basamak sağlık hizmetleri ve koruyucu sağlık hizmetleri sunan Halk sağlığı Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren 4 ilçe entegre hastanesinden biri olan Kadışehri ilçe entegre hastanesinde toplam 2 bin 250 m2 kapalı alanı ile hizmete hazır hale getirildiğini kaydetti. 
Hastanenin bünyesinde röntgen ünitesi, laboratuar ünitesi, diş ünitesi bulunan ve 10 yataklı olarak hizmet vereceğini belirten Karaaslan, şu bilgileri verdi: 
“24 saat acil servis hizmeti ve 112 acil sağlık hizmetleri yanında aile hekimleri aracılığıyla poliklinik hizmetleri sunulacaktır. Ayrıca koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında Birey, toplum ve çevre sağlığını etkileyen ve genel sağlığı ilgilendiren her tür etkenle mücadele ederek bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı olmayan hastalıklar, kronik hastalıklar, kanser, anne ve çocuk sağlığı ile ilgili olarak izleme, inceleme, araştırma, bağışıklama ve kontrol çalışmaları yapılacaktır. halkımıza Yaşam kalitesini yükseltecek alışkanlıklar kazandırarak toplumdaki tüm bireylerin sağlığını geliştirmek; hatalı beslenme alışkanlıkları, obezite, sigara ve benzeri zararlı maddelerin yol açtığı sağlık riskleri ve tehditleri konularında farkındalığı artırarak sağlıklı nesil sağlıklı toplum oluşturma anlayışıyla çalışmalar yürütülecektir.
Bu hastanenin ilçemize kazandırılmasında oluşturduğu yeni sağlık vizyonuyla başta sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendiye, TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek Beyefendiye, Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Beyefendiye, ilimizle ilgili her türlü problemi aşma noktasında bizlere desteğini hiçbir zaman esirgemeyen ve hastane açılışına teşrifleriyle bizleri onurlandıran sayın adalet bakanımız Bekir Bozdağ Beyefendiye, Sayın sağlık bakanımız Mehmet Müezzinoğlu’na, Sayın Valimiz Abdülkadir Yazıcı Beye,sayın milletvekillerimiz Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer beylere,Türkiye halk sağlığı kurum başkanımız sayın seçil Özkan’a il ve ilçe yöneticilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Editör: TE Bilişim