Sağlık Müdürlüğü Eğitim Salonunda düzenlenen seminerde Hastaneler Birliği Mali Hizmetler Uzmanı Özer Şişman ve Yakup Arıkan sağlık personelini Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi ve Tek Düzen Muhasebe Sistemi konularında bilgilendirdi.

Ayrıca seminerde, kamu hastaneleri bünyesinde bulundurulan ameliyat gereçleri, ilaç, tıbbi malzeme ve bunun benzeri her türlü stok edilebilir malzemelerin verilerini, hastanene içeriğinden, bilgi aktarımı, muhasebe işlemleri ve bu bilgilerin kayıt edildiği sistemleri konularında bilgi verildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. İsmail Kurca,

“Hastaneler kar gütmeyen kurumlardır. Geliriniz giderini karşılamalı bu nedenle aldığımız bütün gerekli malzeme, kazançlarımız ve harcalamalarımızı sıkı bir şekilde takip etmek zorundayız. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı’nın oluşturduğu Malzeme Kaynakları Yönetim Sistemi (MKYS) ve Tek Düzen Muhasebe Sistemi (TDMS)’ne verileri doğru ve zamanında girmek zorundayız. Belirli aralıklarla güncellemeler gerçekleşmekte, sistemler yenilenmekte olduğundan mali hizmetlerde çalışan yönetici ve personellerimize dönemsel eğitim ve seminer vermekteyiz" dedi.

Editör: TE Bilişim