Yurt genelinde son günlerde cereyan eden olaylarla ilgili Yozgatlı vatandaşların görüş ve düşüncelerini almak için sokaklara çıkarak Yozgatlı vatandaşların nabzını tuttuk. Kobani’de yaşananları bahane ederek Türkiye Cumhuriyeti’nde kargaşa ve kaos ortamı oluşturmak isteyenlere karşı Yozgat halkının düşüncelerini ve görüşlerini derledik.
Türkiye’de yaşanan toplumsal olaylarda hemen herkesin yönünü çevirdiği illerin başında gelen Yozgat’ta vatandaşlar ülke üzerinde oynanmak isteyen oyunlara karşı başta sağduyu ve soğukkanlılık çağrısı yaparken, hain ve terörist gruplara da mesaj vermeyi ihmal etmedi. Yozgatlı vatandaşlar her şeye rağmen Türkiye Cumhuriyeti’nin güçlü bir devlet olduğunu ve ülke üzerinde oynanan oyunlara karşı sağduyulu ve soğukkanlı hareket ederek devlete baş kaldırmış ve toplumu birbirine düşürmeye çalışan gruplara yine devletin müdahale etmesi gerektiği görüşünde bulundu.

Son olarak Bingöl’de iki polis memurunun şehit edilmesiyle gerilimin tırmandığı ülke genelinde yaşanan olaylarla ilgili Yozgat halkı PKK terör örgütü ve uzantılarına lanet okudu. Kobani’de yaşananları fırsat bilerek Türkiye Cumhuriyeti’ni karıştırmak isteyen hainlerin başarılı olamayacağını dile getiren vatandaşlar özellikle açılım süreciyle olayların bu noktaya geldiğini belirtti. Yozgat halkı ülke genelinde kürt vatandaşlara yönelik herhangi olumsuz bir bakış açısı ve eylem olmadığını ancak PKK terör örgütü ve uzantılarının ülkeyi karıştırmaya çalıştığını ifade etti.

Yozgatlı vatandaşlar “Yozgat halkı her zaman ülkenin birliği ve bütünlüğünden yana olmuş. Devletine vatandaş sadakatiyle bağlı kalmış vilayetler arasındadır. Kobani’de yaşananları bahane ederek ülkeyi karıştırmak isteyenlere karşı tüm ülke vatandaşımızın dikkati olması gerekir. Yozgat halkı sağduyuludur, soğukkanlıdır ancak vatan tehlikeye girerse o zamanda gereğini yapar. Şuanda ki olaylar PKK’lıların eylemleridir. Burada devletin güvenlik güçleri olaylara müdahale etmelidir, ediyor da” yorumunda bulundu. Yozgatlı vatandaşlar IŞİD’in bir terör örgütü olduğunu bunun yanı sıra PKK’nın zaten ülke bütünlüğü ve bağımsızlığına kast eden bir terör örgütü olduğunu da vurgulayarak “Terörist olanlar bellidir. Türkiye’de hiçbir unsurun diğeriyle kavgası söz konusu değildir. Yozgat’ın şu an birçok köyünde kürt kökenli tarım işçileri çalışmakta, köylerimizde, hanelerimizde konaklamaktadırlar. Hiç birisiyle kavgamız, gürültümüz olmamıştır olmazda. Ancak PKK gibi terör örgütü ve onun uzantıları ülkenin can düşmanı milli birlik ve beraberliğimizin de sabotajcısıdırlar onlara da gereken yapılmalı” görüşünü bildirdi.


Editör: TE Bilişim