Saadet Partisi (SP) eski Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un istifasının peşinden sürüklediği Yozgat teşkilatının da aynı kararı alması ile başlayan sıkıntılı süreç, partinin kapısına kilit vurulmasına kadar gitti. İstifa kararının ardından dört yol kavşağındaki parti il binası kısa sürede boşaltılarak, alelacele gözden uzak başka bir yerde parti binası tutuldu.
    Milli Görüş fikrinin lideri Necmettin Erbakan ile SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş arasında yaşanan siyasi tartışmalar ve beraberinde gelen istifa kararı özellikle taşra teşkilatlarında deprem havası yaşattı. Geçtiğimiz hafta istifa kararı alan Yozgat ve bazı ilçe teşkilatları, partinin kapısına kilit vurup, tabelalarını indirerek Yozgat'ta Saadet Partisi kapandı havası verildi.
İSTİFA EDEN 53. İL YOZGAT!
    Saadet Partisi'nde parti içi tartışmalarla ortaya çıkan istifa karanını destekleyen Yozgat İl Teşkilatı ile 10 ilçe teşkilatı ve birçok yönetim kurulu üyesi de partileri ile yollarını ayırma kararı almışlardı. 
    SP eski Genel Sekreteri Kazım Arslan'ın da istifası ile partiden kopan 53. il teşkilatı olan Yozgat'ta sular durulmak bilmiyor. Bazı teşkilat başkanlarının istifa kararına katılmaması ve bunu da yaptıkları açıklamalarla ortaya koyması parti içindeki huzursuzluğun göstergesi oldu.
TABELALAR YERİNDEN
SÖKÜLDÜ…
    SP İl Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin istifası ile Yozgat'ta yöneticisiz kalan parti binasındaki tabelaların sökülmesi, kapısına kilit vurulması 'Saadet Partisi Yozgat'ta kapandı mı?' sorusunu akıllara getirdi.
SP SİVAS CADDESİ'NDE…
    Saadet Partisi'nin yeni il binası Abide İşhanı'nın Sivas Caddesi'ne bakan cephesine oluşturuldu.
    Hafta sonu alelacele tabelaları takılan, bayraklarla donatılan yeni SP binası, partinin Yozgat'ta varlığını sürdüreceğinin göstergesi oldu.

Editör: TE Bilişim