Yozgat'ın Yerköy ilçesinde 1994 yılında kurulan ''Oto Makas'' imalathanesini geliştirerek, römork makası ve otomotiv ray sistemleri imalatına başlayan Kahraman Çelik Makas şirketi, iç piyasanın talebini karşılamaya çalışırken, kapasite artırımıyla hem istihdam yaratmak hem de ürünleri dış pazara satmaya hazırlanıyor.
     Kahraman Çelik Makas Zirai Alet İmalat ve Otomotiv Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Kahraman Sayan AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptıkları üretimin önemli bölümünü yurt içinden gelen talebi karşılamaya yönelik olduğunu, ana bayi aracılığıyla bir kısım ürünlerin de yurt dışına ihraç edildiğini bildirdi.
    Sayan, ''Kapasite artırımına yönelik yatırım yaparak istihdamı da artıracağız. Yurt dışından gelen taleplere de yanıt verip, ihracata yönelmek istiyoruz'' dedi.
     Römork makasları ve otomotiv yay sistemleri üzerine çalıştıklarını kaydeden Kahraman Sayan, şöyle konuştu:
     ''Şu anda 20 kişilik bir ekiple çalışıyoruz. Daha güzel çeşitli imalatlara girip, işçi istihdamını artırmak, iş üretiminde daha faydalı olmak istiyoruz. Aylık üretimimiz 150 ton, senelik 1800 tonu buluyor. Bunlar römorkların yan ürünleri oluyor, römork makasları oluyor. Türkiye'nin her tarafına gönderiyoruz, ayrıca bayiliğimiz aracılığı ile yurt dışı ihracatımız da var.
    Karayolları taşıtları için yaprak yay standardı olan TS 582'ye uygun üretim yapıyoruz, İSO 9001-9002 belgesine de sahibiz.''

Editör: TE Bilişim