7 kategoride 347 okul ve kurumdan 1609 robot ile 1962 öğrenci ve danışman öğretmenin katıldığı ve Gaziantep’te yapılan 10. Uluslararası robot yarışmasında’’ çizgi izleme’’ dalında Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Osman Yılmaz, Beytullah Öztürk ve beraberinde danışman öğretmen olarak görev alan Salih Aydoğan, Türkiye 2.si oldu. Yerköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Berke Biten, Elif Akşit ve danışman öğretmenleri Yılmaz Songur, mansiyon ödülünü almaya hak kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
Dereceye giren öğretmen ve öğrencileri ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürümüz Saim Kuş ve İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Ömer Başol, elde edilen başarıdan ötürü tebrik etti. 
Başarılı öğrencilerimize hediyelerin, öğretmenlerimize ise teşekkür plaketlerini takdim eden İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş; “Böylesine büyük çaplı Uluslararası yapılan bir yarışmada Türkiye ikincisi ve mansiyon ödülü alarak İlinizin okulunuzun ismini duyurmak gerçekten takdire şayan  bir durum. Bu başarı aslında bize hedeflerin Ne kadar büyük olursa olsun ulaşmanın zor olmadığının kanıtı. Hangi işe başlarsak başlayalım bu iş çok zor kesinlikle yapamayız gibi olumsuz fikirlere hayatımızın hiçbir aşamasında yer vermemeliyiz. Sizlerin bu başarısı diğer öğrencilere de örnek teşkil edecek bir başarı.  Bizler sizlere yapacağınız her işte sonsuz güveniyoruz sizlerde hiçbir zaman güven duygunuzu kaybetmeyiniz.  Sizlerin hayatın her aşamasında da böyle başarılı yol izlemenizi en içten dileklerimle temenni eder Konya’da yapılacak olan 11. Uluslararası robot yarışmasında başarılar dilerim” dedi.

Editör: TE Bilişim