Yozgat Lisesi’nin tarihi dokusunu ön plana çıkarmak ve orijinal kimliğine kavuşması için yapılacak restorasyon projesi kapsamında tarihi lisenin bahçe ve duvarları yıkılarak restorasyon çalışmaları başladı.
Bu kapsamda eğitim ve öğretimin aksamaması adına öncelikle okul bahçesi ve duvarlarında çalışma başlatan yüklenici firma eğitim öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte okul içinde de restorasyon çalışmalarına başlayacak.
Projenin birinci etabını oluşturan bahçe ve okul duvarlarındaki yürütülen çalışma ile okulun ön cephedeki duvarı iki metre geriye çekilerek Lise Caddesi’ndeki caddeyle simetrik hizalaması yapılacak.
Ayrıca yıkılan okul duvarlarının yerine inşa edilecek yeni okul duvarıyla birlikte kot bir buçuk metre aşağı çekilmiş olacak. Celal Atik İlkokulu tarafındaki yıkılan duvarın yerine ise kesme taşlı yeni bir duvar örülerek orijinaline dönüşümü sağlanacak.
Bu çalışmaların tamamlanmasının ardından eğitim ve öğretiminde son bulmasıyla birlikte okul içindeki çalışmalarda başlayacak.

Editör: TE Bilişim