Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, ''Belediye olarak resmi kurumlar hariç, kimseye borcumuz yok'' dedi.
     Şimşek, geçtiğimiz yıllarda ilçe nüfusundaki düşüş nedeniyle gelirlerde de buna paralel olarak bir düşüşün meydana geldiğini, bununda yapılan hizmetlere olumsuz olarak yansıdığını, ancak hükümetin talimatıyla gelirlerin iki katına çıkarıldığını, bunun da büyük bir rahatlama getirdiğini söyledi.
     Belediye gelirlerinin artmasıyla çalışmalara da hız verildiğini dile getiren Şimşek, ''Bizim öncelikli hedeflerimizden biri Sorgun'da yapılmamış yol bırakmamaktı. Buna paralel olarak çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Bu yıl içerisinde 60 bin metre kaldırım, 70 bin metrede kilit parke yaptık. Kış mevsimi gelinceye, havalar iyice soğuyuncaya kadar yol yapım çalışmalarımızı devam ettireceğiz'' dedi.
     Şimşek, belediye olarak en büyük sıkıntıyı su konusunda yaşadıklarını, özellikle bu yazın kenar mahallelerde ve yükseklerde bu sıkıntının daha çok çekildiğinin altını çizerek, şöyle konuştu:
     ''İlçemizde özellikle yaz aylarında su sıkıntısı en önemli sorun haline geliyor. Biz bunu iki önemli nedene bağlıyoruz. Birincisi vatandaşlarımızın bahçe sulaması, kimisi bu sulamayı saatten geçirerek yani yasal yollardan yapıyor ve parasını ödüyor, onlara bir şey diyemiyoruz, kimisi de kaçak yollardan yapıyor bunların da cezasını veriyoruz. Bir diğer neden ise yaz mevsiminde gurbetçilerin dönüşüyle birlikte önemli ölçüde nüfus artışının olması. Ancak bunlar mazeret değil. Bizim görevimiz bu sıkıntıyı gidermektir. Bu nedenle de Ortaçayır bölgesinde 5 yeni kuyu daha açtık. Şimdi de yüksekokul bölgesine 5 kuyu açacağız, çalışmalarımız bu yönde sürüyor. Bunların devreye girmesiyle 10-15 yıl ilçemiz su sıkıntısı yaşamaz. Ancak bir projemiz var ki onun hayata geçmesiyle ilçemizin su sorunu tamamen ortadan kalkacak diyebiliriz. Şu an çalışmaları devam eden Osman Paşa Tekkesi altında yapılacak olan baraj ile sadece ilçemize su verilecek. Bu da bizlerin 50-100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak.''
     Şimşek, bu yıl içinde 9 yeni araç aldıklarını, bunlardan bir tanesinin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hibe edilen büyük temizlik aracı olduğunu ve Yozgat'ta sadece Sorgun Belediyesine verildiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim