Vali Necati Şentürk, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ nedeniyle Sosyal Hizmetler Rehabilitasyon ve Bakımevini ziyaret etti. Şentürk, Batı’da kadının şeytan olarak görüldüğünü, ancak Türkler’de kadına ta o günlerde ülke yönetiminde dahi haklar verildiğine dikkat çekti.

Vali Şentürk burada yaptığı konuşmada, Türk kadınının tarih boyunca, özellikle İstiklal Savaşı döneminde vatan savunmasında gösterdiği cesareti, kahramanlığı ve fedakarlığı ile dünyaya örnek olmuş, Cumhuriyetin kuruluşunda ve ilk yıllarında büyük yararlıklar göstermiş, bugün de ''annelik'' vasfıyla Türk aile yapısının, aile birliğinin temel taşı özelliği, aile fertlerine karşı gösterdiği merhameti, şefkati, fedakarlığı, onları toplum hayatında şereflendirmiş saygın hale getirdiğini ifade etti.

            Konuşmasının ardından Rehabilitasyon ve Bakımevinde kalan bir hasta kendi yaptığı tabloyu Şentürk'e hediye etti.

            Şentürk, ''Senin hediyen bende karşılıksız kalmasın, benden ne istersin?'' diye sordu, Safiye Yücel ise, ''Sizin canınızın sağlığını istiyorum Valim, buraya gelmeniz bile bize büyük hediye'' diye yanıt verdi.

            Vali Şentürk kadınlara çiçek dağıtıp, hastalarla yemek yedikten sonra merkezden ayrıldı.

İŞ ATÖLYELERİNİ GEZDİ

            8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlenen program sonrası Özürlüler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bulunan atölyeleri inceleyen Vali Necati Şentürk yetkililerden bilgiler aldı.

            Engellilerin boş zamanlarının değerlendirilmesi, el becerilerinin geliştirilmesi ve iyileşme süreçlerinin hızlandırılması amacıyla kurulan atölyelerde üretilen ürünleri hayranlıkla inceleyen Vali Necati Şentürk, “Bu ürünlerin Yozgat Tanıtım Fuarı başta olmak üzere birçok platformda sergilenerek değerlendirilmesi gerektiğini” söyledi.

Editör: TE Bilişim