Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneği ile Yozgat Belediyesi arasında gazetecilere imtiyaz sağlayan düzenleme Yozgat'ta yayınlanan günlük gazeteleri ve çalışanlarını şoke etti.
Yozgat'ta basın emekçilerini ilgilendiren ama hiçbir günlük gazeteye bilgi dahi vermeden emrivaki bir şekilde hayata geçirilmek istenen uygulamanın altından Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneğine üstünlük sağlama olayı olduğu ortaya çıktı.

Yozgat’ta ‘Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ adıyla faaliyet gösteren fakat başta Yozgat'ta  günlük gazeteler olmak üzere, sektörün önemli bölümünün üyesi bulunmadığı dernek tarafından belediye nezdinde gazetecilere imtiyaz sağlayan uygulamanın hayata geçirilecek olması basın sektöründe şaşkınlık ve tepki ile karşılandı. 
Yozgat basın sektörünü temsil etmemesine karşın basın-yayın kuruluşlarına ‘Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneği’ adıyla gönderilen dosya ile kent merkezinde görev yapan gazetecilerin otopark ile şehir içi taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanmalarına imkan sağlanacağı ve bu çerçevede Yozgatkart uygulamasının Yozgat Belediyesi ile sağlanan protokolle karara bağlandığı bildirildi. 
Basın-yayın kuruluşlarını temsil etmeyen bir kuruluşun aynı şekilde uygulamayı bir dosya ile tebliğ etmeye çalışması abesle iştigal bir durum olarak yorumlandı.
Sektörün muhabirinden yazı kadrosuna, dağıtıcısından sahibine tüm gazetecileri ilgilendiren bir konuda sanki tüm gazetecileri temsil ediyormuş gibi Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin, Yozgat Belediye Meclisi’ne kadar ulaşması hayretle karşılandı.
BELEDİYE YANLIŞ MI YÖNLENDİRİLDİ?
Yozgat’ta yayın yapan basın kuruluşlarını temsil etmediği halde Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin, Yozgat Belediyesi ile protokol imzalayarak, basın emekçilerinin fikri alınmadan uygulamayı tek yönlü olarak hayata geçirmeye çalışılması sektör içerisinde ‘Belediye yanlış mı yönlendirildi’ tartışmalarını da beraberinde getirdi!
Yozgat Belediyesi Meclis Toplantısına kadar taşınan talebin, meclis üyelerinin kararı ile kabul edilmesi, kurumun iyi niyetli yaklaşımı karşısında yanıltılmaya çalışıldığının da açık bir göstergesi oldu.
Belediye Meclis toplantısında alınan kararla ‘Yozgat kent merkezinde görev yapan yerel gazetecilere yönelik, ücretsiz şehir içi taşıma, otopark ve Yozgat Belediyesi’ne ait Sosyal Tesislerden yüzde 10 indirim yapılmasına oy birliği ile karar verilmesi, basın kuruluşlarını temsil etmeyen bir derneğin bu kispetle farklı kurumların da iyi niyetli yaklaşımını suistimal edebileceği gerçeğini ortaya koydu. 
Derneğe üye olmayan yerel basın kuruluşları, temsil yetkisi vermedikleri halde Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Derneği’nin, sektörün temsilcileri, çalışanlarının fikri ve iradesinden uzak bir girişimde bulunmasını tepki ile karşıladı.  
Editör: TE Bilişim