Sağlık Sen Yozgat Şubesi tarafından Yozgat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği bahçesinde basın açıklaması düzenlendi. 81 ille aynı anda yapılan açıklamada 4 maddelik toplu sözleşme reçetesi dikkat çekerken, açıklamayı Sağlık Sen Yozgat Şubesi Başkanı Faik Eroğlu yaptı. Memur-Sen’e bağlı 2,5 milyon, Sağlık Sen’e bağlı 500 bin çalışanın çalışma koşulları ve hakları için önümüzdeki hafta başından itibaren toplu sözleşme masasına oturacaklarını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: “Aileleri ile birlikte 10 milyondan fazla insanımızın geleceğini ilgilendiren toplu sözleşme müzakerelerinin adalet ve hakkaniyet temelinde sonuçlanmasını bekliyoruz. 81 ilde belli merkezlerde taleplerimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz. Sadece talepleri paylaşmak için değil, Suruç’ta sönen hayatları, kahpece pusularla şehit edilen askerlerimizi, polislerimizi dualarla anmak, sağlık çalışanlarını kaçırarak, ambulanslara ve sağlık kurumlarına saldıracak kadar vahşileşen terör saldırılarını telin için bir aradayız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tabandan tavana işleyen istişare süreçleri ile hazırladığı toplu sözleşme taleplerimizin 74 milyon ülke insanımızın duyarlılığını ve desteğini hak ettiğini buradan açık yüreklilikle ifade etmek istiyoruz.” 
Toplu sözleşme masasına sağlık çalışanlarının, Kamu İşveren Kurumu için esprili bir dille hazırladığı 4 maddelik reçeteyi sunarak oturacaklarını kaydeden Eroğlu, şöyle konuştu: “Kamu İşveren Kurumuna sesleniyoruz. Bu reçete aracılığıyla bu hastalıktan kurtulacaklarını düşünüyoruz. Sağlık çalışanlarının hazırladığı talepler, ‘Adalet duygusunu güçlendirecek tablet’, Haksızlığı ortadan kaldıracak pastil, Şiddet olaylarına karşı devlet kurumlarının ufkunu açacak enjektör’ ve daha da önemlisi ‘Emeğe saygıyı güçlendirecek etken maddelerden oluşan güçlü bir şurup’. Bu esprili dille kamu işveren heyetini yaptığı hatadan dönmeye davet ediyoruz.” 
Toplu sözleşme masasında Sağlık Sen olarak 90’ın üzerinde taleple gittiklerini kaydeden Eroğlu, bu taleplerinin çoğunun yıllarca ihmal edilen sorunlara çözüm amaçladığını dile getirdi.
Eroğlu’nun toplu sözleşme masasındaki 90’ın üzerinde olan taleplerden bazılarını okumasının ardından basın açıklaması sona erdi.

Editör: TE Bilişim