Her yıl Ramazan ayında olduğu gibi bu yıl da tarihi Çapanoğlu Büyük Camii etrafına seyyar tezgahlardan oluşan 'Ramazan çarşısı' kuruldu. Kuru üzümden iftar sofralarının vazgeçilmezi hurmaya kadar bir çok gıdanın yer aldığı Ramazan çarşısı azda olsa eski Ramazanların izlerini yansıtıyor.
    Pazartesi gününden itibaren açılan tezgahlarda Ramazan'a özel hazırlanan yiyeceklerin malzemeleri satışa sunuluyor. Vatandaşlar iftar öncesi bir taraftan vakit geçirirken diğer yandan ramazan alışverişi yapıyor.
5 LİRADAN 20 LİRAYA
KADAR HURMA VAR
    Çapanoğlu etrafında açılan tezgahlarda 5 liradan 20 liraya kadar hurma satılıyor. Yöresine göre ürün fiyatlarının da değiştiğini söyleyen İdris Kalkan, 12 yıldır Ramazan aylarında cami etrafında tezgah açtığını söyledi.
    Pazartesi gününden itibaren tezgah açmaya başladıklarını söyleyen Kalkan; “Her yıl olduğu gibi bu yıl da tezgahımızı açtı. İşler yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Fiyatlarımız geçen yıla göre çok da fark etmiyor, neredeyse aynı oranda” dedi. Kalkan, fiyatlar hakkında şu bilgileri verdi: “Kuru üzüm 5-8 TL arası, hurma 5-20 TL arası, kayısı 7-10 Tl arası, Nevşehir kayısısı 8 TL, incir 8 TL.”
VATANDAŞ MEMNUN…
    Yozgatlı her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan ayına özel açılan çarşıdan memnun. Hurmanın, üzümün taze taze satıldığı tezgahlarda fiyatların da uygun olduğunu söyleyen vatandaşlar, bir Ramazan nostaljisi olan çarşının insanları eskiye götürdüğünü söylediler.
Editör: TE Bilişim