Iğdır'ın Dilucu Sınır Kapısı'nda görevli polis memurlarını götüren servis minibüsüne PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan 13 polisten 2 yıllık evli, 1 kız çocuğu babası 31 yaşındaki Adem Cankurtaran memleketi Yozgat'ta son yolculuğuna göz yaşı ve dualarla uğurlandı.

Şehit Polis Memuru Adem Cankurtaran için baba ocağı merkez Osmanpaşa Köyü'nde cenaze töreni düzenlendi. Osmanpaşa Köyü Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazına Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, Emniyet Genel Müdürü Celalatin Lekesiz, AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, emniyet mensupları katıldı.

15 gün önce izne geldiği baba ocağına ayyıldızlı Türk bayrağına sarılı tabutla helallik alınması için getirilen Şehit Adem Cankurtaran'ın cenaze töreninde 1 yaşındaki kızı Sevil Naz'ın durgun hali cenaze törenine katılanları göz yaşlarına boğdu. Törene katılan Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ şehit babası Azmi ve Sevil Cankurtan ile eşi İtibar Cankurtran ve kardeşleri Resul ve Aytaç Cankurtan'a baş sağlığı diledikten sonra şehit kızı Sevil Naz'ı öptü. Şehidin annesi Sevi Cankurtan, Bozdağ; "Ne olur oğlumu, Ademimi bana gösteren, son kez görmek istiyorum, söz veriyorum ağlamayacağım" diyerek gözyaşı döktü.

Şehidin babası Azmi Cankurtaran, halen Isparta'da asker olan en küçük oğlu Resul'a sarılarak göz yaşı döktü, ayakta durmaya çalıştı.

6 yıllık polis memuru olan Şehit Adem Cankurtaran'ın Türk bayrağına sarılı naşı tören alanında getirildiğine ailesinin feryatları yürekleri dağladı.

Şehidin gözü yaşlı eşi İtibar Cankurtan, eşinin tabutuna sarılarak; "Prensesimizi bırakıp nereye gidiyorsun, aslanım, yiğidim. Tam da evlilik yıldönümümüzde yapılır mıydı bu" diye göz yaşı döktü.
Türk bayrağı ile donatılan Osmanpaşa Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Şehit Polis Memuru Adem Cankurtan, köy mezarlığına defnedildi.

Editör: TE Bilişim