Yozgat PTT Başmüdürü Hayrettin Ceyhan, 07 Temmuz 2010 tarihinden itibaren PTT'den maaş alan emeklilere TL nakit ihtiyaç kredisi işlemlerinde tahsis edilecek azami limit, net maaşının 5 katı kadar olacak şekilde 5 bin TL tutarına kadar kredi vereceklerini açıkladı.
    Aktifbank A.Ş. anlaşması çerçevesinde verilecek kredinin minimum miktarının 500 TL olduğunu hatırlatan Ceyhan, 80 yaşına kadar olan emeklilerin PTT'nin bu imkanından yararlanabileceklerini söyledi.
    Kredi oranı ve masraf miktarı hakkında da bilgi veren Ceyhan; “3-12 ay arası vade, 1.05 faiz oranı ile kredi alacak bir emekli 99 TL dosya masrafı ödeyecek.
    12 ay vade ile 500 TL tutarında kredi alan bir emeklimiz aylık 46 TL taksit ödeyecek.
    Bu rakam 24 ayda 25 TL'ye, 36 ayda ise 18 TL olacak.
    En üst limit olan 5 bin TL krediyi 12 ay vade ile alan emeklinin geri ödemesi 451 TL, 24 ay la alanın aylık taksiti 246 TL, 36 ay vade ile alanın ise 179 TL olacak” dedi.
    Ceyhan, taksit tarihlerinin emeklilerin maaş alacağı güne göre ayarlandığını belirterek; “İlk taksit tarihinin maaş tarihine ertelenmesinden dolayı oluşacak faiz farkı taksit tutarlarına eklenecek.
    Kredi başvurunda bulunan emeklilerin alacağı kredinin vadesi süresince maaşını başka bir banka veya kurum aracılığıyla alamayacak kredi süresi boyunca aylık kredi taksit tutarı maaşından kesildikten sonra kalan kısmı kendisine ödenecek” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim