Yozgat'ta 33 lise ve dengi okulda hazırlanan toplam 58 proje''Proje tabanlı beceri yarışması'' kapsamında değerlendirilip, dereceye giren eserler sergilenerek, görücüye çıkartıldı. Projelerin yarıştığı 5 daldan ikisinde jüri üyelerinin birinciliğe değer proje seçmemesi üzerine bayan usta öğretici protesto ederek ikincilik ödülünü almadı.

Yozgat Mesleki Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen yarışmaya Belediye Başkanı Yusuf Başer ile davetliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Törene Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Mine Nursel Sadef’in protestosu damgasını vurdu.

     Tören İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’ın konuşması ile başladı. Gamsız Mesleki ve Teknik Eğitim Okul ve kurumlarındaki öğretmenlerin danışmanlığında, öğrenci ve kursiyerlerin katılımı ile düzenlenen ''Proje tabanlı beceri yarışması'' ile gençlerin becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını bildirdi.

            Gamsız, ''Mesleki ve teknik eğitim, toplumun hedefleri, iş çevrelerinin talepleri doğrultusunda bireylere belirli bir mesleğin gerektirdiği bilgi, beceri ve uygulama yeterliliklerinin kazandırılmasıdır'' dedi.

     Mesleki eğitimin, işi bir araç olarak kullanarak bireyin bilişsel, duygusal, psikomotor yönden gelişmesini amaçladığını da vurgulayan Gamsız, konuşmasını şöyle sürdürdü:

     ''Bir toplumun en önemli varlığı insan kaynağıdır. Bu nedenle günümüzde tüm toplumlar işgücüne ve insan kaynaklarına yatırım yapma yarışındadırlar. Bu amaçla okul ve kurumlarımızdaki öğrenci ve kursiyerlerimizin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda edindikleri bilgi ve becerilerini kullanarak girişimcilik, yaratıcı zeka, bilimsel düşünme, rekabet edebilme bilinciyle araştırmaya yönelmelerini ve teşvik edilmelerini sağlamak amacıyla bakanlığımız tarafından birkaç yıldır bu yarışma düzenlenmektedir.''

BEKLENMEDİK

PROTESTO

            Normal seyrinde giden törene, jüri üyesinin iki dalda birinciliğe layık proje seçmemesi üzerine Halk Eğitim Merkezi Usta Öğreticisi Mine Nursel Sadef’in protestosu damgasını vurdu.

            Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız’dan ikincilik ödülünü almayan Sadef; “Ödülü kabul etmiyoruz. Yozgat’ta sağlık ve tasarımda projelerin birinciye layık görülmemesi demek jüri üyelerinin bizim önümüzü kesmesi demektir.        

            Birinciliğe bir projenin layık görülmemesi Yozgat’ın hiçe sayılması, Kayseri’de temsil edilmemesi anlamına geliyor” dedi.

            Sadef’in protesto açıklaması şöyle oldu: “Yozgat’ın temsil edilmeyerek birincinin seçilmemesini protesto ettim. Yozgat bir şekilde Kayseri’de temsil edilmeliydi. Biz üç projeyle katıldık üçü de bir birinden kıymetliydi. Gerçekten kayda değer projeler vardı. Jüri üyeleri benim projeme ‘Projeye patent almak ister misiniz çok güzel proje dedikleri halde birinciliğe layık görmediler. Ben kendilerini gerçekten protesto ediyorum.”

Sadef’in bu açıklaması salondaki katılımcılardan yoğun alkış aldı.


Editör: TE Bilişim