Yozgat Belediyesi kış mevsimini bir yandan ‘kış mücadelesi’ ile geçirirken diğer yandan kentin önemli ihtiyaçlarını karşılayacak ‘proje’lerin de hazırlama süreci olarak değerlendirecek. Belediye Başkanı Kazım Arslan, konusunda uzman mimarlardan oluşan grupla proje hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini söyledi. 
OTOPARK VE ŞEHİR MEYDANI PROJESİ BAŞLAYACAK 
Kış döneminde hazırlanarak, baharla birlikte hayata geçirilecek projelerden bir tanesinin şehrin en önemli ihtiyaçlarından olan ‘Otopark ve Kent Meydanı Projesi’ olduğunu belirten Arslan, proje hakkında şu bilgileri verdi: 
“Yozgat Belediyesinin hemen üzerinde bulunan ve şuan geçici otopark olarak kullanılan alanda Otopark ve Şehir Meydanı projemiz vardı. Proje revize çalışmaları devam ediyor. Yozgat’ın beklentisini de göz önüne alarak hazırladığımız projeyi kış döneminde tamamlayarak 2015 yılı içerisinde inşallah ilk kazmayı vurup, kent meydanı ile birlikte çalışmalarına başlayacağız.”
ODUN PAZARI MEYDAN PROJESİ 
Arslan, kent meydanındaki yapısal sıkışıklığı ortadan kaldıracak ‘Odun Pazarı Meydan’ projesi ile tarihi Çapanoğlu Büyük Cami etrafında önemli bir imar yapılanmasına gidileceğini belirtti. 
Odun Pazarı Meydan Projesi ile Çapanoğlu Büyük Cami etrafının Ankara Caddesi’ne kadar uzanan güzergahının açılacağını kaydeden Arslan, bölge yeni alanlar oluşturulacağı gibi belediye tarafından bölge esnafının mağduriyetini önlemek adına yeni dükkanlar da yapılacağını kaydetti. 
BÜYÜK SİNEMA PROJESİ
Başkan Arslan, uzun bir süredir kullanılmayan Büyük Sinema’nın 25 yıllığına belediyeye kiralandığını hatırlatarak, yeni düzenleme ile ana görüntüsü korunmak suretiyle 650 kişilik modern bir sinema oluşturulacağını söyledi.
Arslan; “Büyük Sinema ile iç düzenlemesi ve dış kaplaması ile Yozgat’ın önemli bir ihtiyacı da giderilmiş olacak” dedi.
 
KONUT PROJESİ
Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, ayrıca Yeni Şehir Hastanesi binası karşısında planlanan ‘Konut Projesi’nin de temellerinin yaz dönemi içerisinde atılacağını söyledi. 
Arslan, şehir hastanesi güzergahında tarihi görselliği ile farklı bir konut projesinin hayata geçirileceğini, böylelikle bölgedeki önemli bir ihtiyacın da karılanmış olacağını ifade etti.
 
SARIHACALI KENT PARKI
Yozgat’ın yeni mahallelerinden Sarıhacılı’da başlattıkları çalışmalara da değinen Arslan; “Sarıhacılı Mahallemizde Kent Park’a da alternatif olacak ‘Sarıhacalı Kent Park’ çalışmasına başladık. Sarıhacılı Mahallemizin yanı sıra E-88 Karayolu üzerinde bulunması nedeni ile yolu buradan geçenlerin de uğrak yeri olacak Sarıhacılı Kent Parkı şehrin girişine farklı bir özellik kazandıracak” dedi.
PROJE MEVSİMİ 
Başkan Arslan, yaz dönemi öncesinde ön hazırlıkları tamamlanan projeleri mevsim normalleri dahilinde kısa sürede hayata geçirmeyi planladıklarının altını çizdi. 
Arslan; “Kış mevsimi belediyemiz açısından proje mevsimi olacak. Kış mevsiminde yeni projelerin planlamasını yapacağız. İnşallah yaz döneminde Yozgat’ımızın her köşesinde farklı çalışma ve proje çalışmaları ile yaşanabilir bir Yozgat’ın inşası adına mesai harcayacağız” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim