-İLERİ Gazetesi Köşe Yazarlarından Yılmaz Göksoy’un 27 Mart 2017 tarihinde kaleme aldığı yazısında, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yönelttiği, ‘Yozgat’ın çevre yolu’ talebi ve Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ yerleşkesi ortasında kalan, bu nedenle de trafik kazalarına neden olan ‘Atatürk Yolu’nun yerleşke dışına alınması’ ile ilgili sorularına verilen yanıt, vefatından sonra ulaştı.

Karayolları Bölge Müdürlüğü, Yılmaz Göksoy’un kaleme aldığı yazı ile ilgili araştırmasını tamamlayıp, 7 Nisan 2017 tarihinde hazırladığı soruların yanıtını içeren yazıyı postaya verdi. Yaklaşık 10 günlük süre içerisinde yazıya yanıt verilmesine karşın, Yılmaz Göksoy’un rahatsızlığı nedeniyle, resmi zarf, kendisine ulaştırılamadı, açılamadı. Yılmaz Göksoy’un 8 Haziran 2017 Perşembe günü vefatının ardından, Gazetemiz idaresine gelen resmi zarf da unutuldu. Aradan geçen süre içerisinde, geldiği gibi duran zarf açıldığında, Yılmaz Göksoy’un kaleme aldığı yazısına, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından verilen yanıt ile karşılaşıldı.
PROJE HAZIR
Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Demirhan Erol imzası ile gönderilen yazıda, Yılmaz Göksoy’un ‘Yozgat Çevre Yolu’nun yapılması’ ile ‘Yozgat-Boğazlıyan il yolunun (Atatürk yolu) Bozok Üniversitesi Kampüs alanı içerisinden geçen kesiminin, kampüs alanı dışına alınması gerektiği’ konularında yayımlanan haber ile ilgili gerekli araştırma ve incelemenin yapıldığına yer verildi. Yozgat şehir geçişindeki trafik yoğunluğunun azaltılması, böylelikle hem ekonomik hem de zaman kaybının önüne geçilebilmesi amacıyla talep edilmiş olan, ‘Yozgat Çevre Yolu’nun proje çalışmalarının Bölge Müdürlüğü tarafından tamamlandığı kaydedildi. Hazırlanan projenin onay için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne sunulacağına vurgu yapılarak, ‘Çevre Yolunun 2018 yılı Yatırım Programına alınması için teklifi yapılacak olup, yatırım programı kapsamına alınması durumunda ihale edilmesi planlanmaktadır’’ denildi.
BELEDİYENİN İSTİMLAK ÇALIŞMASI
Karayolları Bölge Müdürlüğü, sorumluluk alanı içerisinde bulunan Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ yerleşkesi ortasında kalan, bu nedenle de trafik kazalarına neden olan Atatürk Yolu’nun yerleşke dışına taşınması konusuna da açıklık getirdi. Yozgat- Boğazlıyan il yolunun Bozok Üniversitesi kampüs alanı içerisinden geçen kesiminin kampüs alanı dışına alınabilmesi için kamulaştırma ve imar planı çalışmalarının Yozgat Belediyesi tarafından yapılması gerektiğine dikkat çekildi. Açıklamada, ‘’Bu amaçla Bölge Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan söz konusu varyantın, Yozgat Çevre Yolu ile bağlantı güzergahı Yozgat Belediyesi’ne gönderilmiştir. Kamulaştırma ve imar planı çalışmaları belediye tarafından tamamlandıktan sonra, proje çalışmaları Bölge Müdürlüğümüzce tamamlanacaktır’’ görüşüne yer verildi.

HABER ANALİZ...

YOZGATLININ 'Yılmaz Hocası' Yılmaz Göksoy, ilin sorunlarının giderilmesi noktasında yazılar kaleme alır, takipçisi olurdu. Ansızın ayrıldı aramızdan. Son talebini de ilgili makamlara ileterek. Yıllardır sözü edilen Yozgat'ın Çevre Yolu beklentisi, son dönemlerde kampüs içerisinde kalan Atatürk Yolu'nun kampüs dışına taşınma talebini kaleme almıştı, Yılmaz hocamız. Ve bu talebine yanıt Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden geldi. Kendisi mektubu okuyamadı ama gelen yanıt, hocayı kısmen memnun edecek nitelikteydi. Ama süreci takip etmeye devam ederdi. Şimdi bu takibi yapmak bizlere düştü, takipçisi olacağız...
 

Editör: TE Bilişim