Bir sosyal sorumluluk projesi olan "Geleceğimi Koruyorum" projesinin tanıtım programına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, FAO Avrupa Asya Direktör Yardımcısı, bürokratlar, öğrenciler, veliler ve davetliler de katıldı.
Etkinlik ve tanıtım faaliyetinde "Geleceğimi Koruyorum" projesinin pilot okul öğrencileri, proje kapsamında dağıtılan ve içinde bitkileri tanımaya yönelik etkinlik ve tohumlar olan "Yeşil Defter" ile ilgili çalışmalarını sergilediler. Öğrenciler ayrıca Yeşil Defter" ile tanıdıkları bitkileri, toprak ve su kaynaklarının korunması bilincini anlatan deney, resim, şiir ve yazılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan´a sundular.
"Geleceğimi Koruyorum" projesi nedir?
"Geleceğimi Koruyorum" projesi; Birleşmiş Milletlere bağlı Gıda ve Tarım Örgütü'nün 2015 yılını "Uluslararası Toprak Yılı" ilan etmesi dolayısıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde yürütülen proje; gelecek nesiller için doğal kaynakların korunması, kullanımı ve geliştirilmesini öngörüyor.
En önemli hedeflerinden birisi okullarda ekoloji sınıfları kurup, çocukların tabiatla bütünleşmesini sağlamak olan projeyle ayrıca; Türkiye´nin sahip olduğu tarım alanları, su kaynakları ve bitki besin ürünlerinin bilinçsizce kullanımı sonucu meydana gelebilen olumsuzlukların önüne geçmek; genç kuşakların, doğal kaynakların korunması ve kullanımı ile ilgili bilinçlenmesine katkıda bulunmak amaçlanıyor. Proje kapsamında; hikâye kitapları, yap-boz, boyama kitapları, her okulda bir ekoloji sınıfı ve ekolojik okul bahçelerinin kurulması, 30 büyükşehrin tamamında "geleceği koruyan çocuklar" hatıra ormanlarının kurulması gibi çok sayıda çalışmanın hayata geçirilmesi planlanıyor.

Editör: TE Bilişim